Harmadik évadával indul az Alzheimer Café Pécs rendezvény

A Zsolnay-negyedben zajló Alzheimer Café programon a demenciával élő emberek, hozzátartozóik, gondozóik, a szakmailag érdekeltek és a téma iránt érdeklődők találkozhatnak, legközelebb szeptember 21-én.

hirdetés

A program egy önkéntes, jótékony célú kezdeményezés, mely a személyes segítési lehetőségeken túl komoly társadalmi felvilágosító szereppel is rendelkezik. A baranyai megyeszékhelyen 2015 áprilisában indult el az Alzheimer Café Pécs program dr. Heim Szilvia családorvos kezdeményezésére. A találkozók ismertsége és látogatottsága egyre szélesebb körű.

A nyári szünetet követően ősztől a 3. évaddal folytatódnak az összejövetelek, minden hónap 3. csütörtökjén 17 órakor Pécsett, a Zsolnay-negyed Herkules Műhelyében. A következő találkozóra az Alzheimer Világnapon szeptember 21-én, 17 órakor kerül sor, melyen az Alzheimer Világhónap tiszteletére ünnepi kulturális műsorral is köszöntik a résztvevőket a PTE Művészeti Kar hallgatói. A szervezők minden érintettet és érdeklődőt várnak egy csésze kávéval. A program ingyenes.

Az évadnyitó találkozón Juhász Ágnes demencia szakápolási specialista, a „Memóriaőrző” című könyv szerzője lesz a meghívott vendég, aki Angliából érkezik hozzánk. Szakmai ismereteit Ausztráliában és az Egyesült Királyságban szerezte. A rendezvény fő témája a hatékony kommunikáció alkalmazása a demenciával élő betegek ápolásában.

Részletek: ITT

(x)