MSZP-s megyei vezető faluja: nyomozás, botrány, időközi választás

A Baranya megyei MSZP elnökségi tagja, Lép Péter irányítja Kárászt, ahol hűtlen kezelés miatt indított nyomozást a rendőrség. A polgármester ügyei miatt a komplett képviselő-testület lemondott – ő maradt –, ezért a hétvégén választást tartanak a községben. Az érintett politikai támadásról beszélt és nem zárta ki, hogy MSZP-s belharc áldozata. 

A településen egy csokonyavisontai üdülés, önkormányzati állatok, faállomány és pénzügyi elszámolási kérdések miatt áll a bál. A falu mind a négy önkormányzati képviselője azért távozott posztjáról idén nyáron, mert megrendült a bizalmuk a polgármesterben, miután kiderült, hogy a kaposvári rendőrség nyomozást indított, és hiába kérték, hogy mondjon le és vizsgálják ki az ügyet, nem tették. Ezt követően ők is feljelentést tettek. Helyükre listáról két képviselő érkezett, míg a másik kettőt vasárnap választhatja meg a település lakossága.

Úgy tudjuk, hogy jelenleg a siklósi rendőrkapitányság hűtlen kezelés gyanújával folytat nyomozást, amiről Lép Péter augusztusban lapunknak azt mondta, hogy politikai támadásról van szó, s bár nem hiszi, hogy valaki az MSZP-n belül tett volna keresztbe neki, szerinte inkább a másik oldalról érkezhetett a támadás, “de bármit el tud képzelni, ennek az ellenkezőjét is”.

Az MSZP megyei elnöksége

Az, hogy milyen hangulat uralkodik az MSZP-s elnökségi tag által vezetett faluban, jól mutatja, hogy volt, aki a családját féltve nem nyilatkozott lapunknak, és a polgármester a szeptemberi közmeghallgatáson burkoltan azzal fenyegette meg a megjelent állampolgárokat, hogy mindent felvesznek diktafonnal, rögzítenek írásban, így az elhangzottak felhasználhatóak ellenük.

A közmeghallgatáson ugyanakkor többen is kérdőre vonták a polgármestert a csokonyavisontai út üzemanyagköltségének a kifizetése, illetve a ki nem fizetése miatt, valamint az önkormányzat tulajdonában lévő fáról és a marhaistálló renoválásának elszámolásáról érdeklődtek – a polgármester válaszaiból az derült ki, hogy a rendőrségi nyomozás ellenére minden rendben van.

A falubeliek rákérdeztek arra is, hogy miért a polgármester óljában láttak két, az önkormányzat tulajdonában lévő mangalicát, továbbá arra, hogy a szintén az önkormányzat tulajdonát képező három birkával mi lett.

Erre az alábbit felelte Lép Péter:

A faluvezetőtől a lemondást is követelték az ominózus közmeghallgatáson:

A fiatal polgármester a 2014-es választásokon – vélhetően az MSZP népszerűtlensége miatt politikai megfontolásból – függetlenként indult.

Lép Pétert egyébként a megyében sokan az általa életre hívott pálinkaversenyek miatt ismerhetik, amelyre évről évre egyre többen jelentkeznek.