11 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapSportLabdaA harmadik hazai száz fölött

A harmadik hazai száz fölött

A DEAC U23 és a TF-Budapest után a Nyíregyházát is 100 pont fölé jutva győzte le hazai pályán a PVSK-Veolia NB I. B-s férfikosárlabda-csapata.

A bajnokság negyedik fordulójában várt az eddigi legnehezebb feladat a PVSK kosarasaira, hiszen az előző szezont még az élvonalban töltő Nyíregyháza látogatott Pécsre. Az első negyed után érezhető is volt, hogy most nem feltételnü kell sétagaloppra számítania a szurkolóknak, a nyírségiek ugyanis nagyon szívósan játszottak, tapadtak a Pécsre, ahogy csak tudtak. A második tíz perc azonban meghozta a remélt fordulatot, amit most elsősorban az ebben a negyedben parádésan dobó Mokánszki Máténak köszönhetett a Panthers. A magasember gyakorlatilag mindent bedobott, amit csak ráemelt, így a nagyszünethe érve már kényelmes, tizenkét pontos előnyben volt a Pécs.

Innentől kezdve pedig igazából csupán arra kellett figyelnie Szrecsko Szekulovics csapatának, hogy ne kerüljön komolyabb hullámvölgybe, ezt a feldatot pedig gond nélkül teljesítette is a PVSK. Bár a csapat védekezése néha azért meglehetősen szellős volt, támadásban végig magas fordulatszámon pörgött a Paanthers. Ebben nagy szerepe volt Halász Ákosnak, aki 13 gülpasszal zárta a meccset, de a harmadik negyedben nagyot játszó fiatal, Radó Ádám is jócskán kivette részét abból, hogy végül harmadik hazai bajnokiján is megdobta a száz pontot a Vasút.

Az eddigiek alapján úgy fest, idén nem nagyon szeretné a véletrenre bízni a feljutás kérdését a PVSK, az eddigi, ellentmondást nem tűrő teljesítmány legalábbis erről árulkodik. Persze gyorsan tegyük hozzá, hogy akad még erős ellenfél a mezőnyben, a Vasas és a BKG ellen például biztosra vehetjük, hogy nem lesz könnyű dolga Antóniéknak. Persze a tükörsimán alakuló eddigi négy győzelmet nem kell magyarázni!

PVSK-Veolia–Hübner Nyíregyháza BS 107-93 (23-22, 33-22, 20-21, 31-28)
Kosárlabda-NB I. B Piros csoport, férfiak, 4. forduló. Szamosi Nándor Sportcsarnok, 250 néző.
PVSK-Veolia: Micsovics 10, Németh A. 7/3, Molnár M. 6/6, BÍRÓ O. 19/9, Horti 5. Cs.: MOKÁNSZKI 23/9, Antóni 7/3, RADÓ 12, HALÁSZ 9, Plézer 9/3, Frank, Harka. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Hübner Nyíregyháza BS: Végső 10/6, Bus 8/6, Szobi 5/3, VÖLGYI 15, TARJÁN 19/3. Cs.: Geiger 7/3, NAGY S. 20/3, Bonifert 9/3. Vezetőedző: Horváth Ákos.

Fotó: Rónási Márton / PVSK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő