15 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportPécs és Olmütz: sportszinten is együtt

Pécs és Olmütz: sportszinten is együtt

Kánikula és nagyon kedves fogadtatás várta a PSN Zrt. Sportiskola két kiváló középtávfutóját, Halász Ádámot és Kiss Dávidot a rangos nemzetközi olmützi félmaratonon, ahol a pécsiek immár a sport terén is kibővítették a cseh és magyar város eddig főként kulturális területeken gyümölcsöző kapcsolatát.

Pécs partnervárosa, a cseh Olmütz két pécsi futót is meghívott a hagyományos félmaratoni versenyére, amelyen idén 6200 sportoló állt rajthoz a hőségben. A PSN Zrt. Sportiskola kiválóságainak az időjárás mellett számos nemzetközileg is magasan jegyzett profi atlétával is meg kellett küzdeniük, Kiss Dávid végül a 19., Halász Ádám pedig a 21. helyen ért célba a rangos megmérettetésen.

Az indulás előtt dr. Őri László alpolgármester látta vendégül a két pécsi fiút a városházán, útravalóul a személyes jókívánságok és apró ajándékok mellett az önkormányzat köszönetét és üzenetét is tolmácsolta a cseheknek, amelyben örömét fejezte ki, hogy e futóversennyel új lendületet vehet, illetve a sporttal is kibővül Olmütz és Pécs eddig is barátságos partneri viszonya.

olmutz2

– Nagyon szép város Olmütz, volt szerencsénk megtekinteni a múzeumokat és a templomokat is, így a sportesemény mellett kikapcsolódásra, városnézésre és kulturális programokra is lehetőséget biztosítottak a vendéglátók, akik lesték a kívánságainkat és mindenben segítségünkre voltak. A félmaraton napján szinte elviselhetetlenül meleg volt, ami számunkra nem optimális, nem igazán szoktuk meg a meleg levegő és a magas páratartalom együttesét. Ráadásul a műtött lábam is fájt, ezért párszor meg kellett állnom a tizedik kilométer után, amit nagyon sajnálok, mert addig egész jó tempót mentem és jól is álltam a helyezést tekintve. A meleg miatt többször kellett frissítenem, tizenöt kilométernél már éreztem, hogy a cipő is feltörte a lábam, ez komoly fájdalmat jelentett, így már az időeredményemet nem is figyeltem, csak azzal foglalkoztam, hogy célba érjek. A versenyszervezéssel és a színvonallal mindenki maximálisan meg volt elégedve, hihetetlen jó hangulatú megmérettetést hoztak össze Pécs partnervárosában, jövőre is szívesen vállalkoznék a táv teljesítésére – árulta el lapunknak Kiss Dávid, aki ugyan nem elégedett a félmaratoni idejével, hiszen jobb teljesítményre is képes, mégis felvette a versenyt az afrikai atlétákkal és a tizenkilencedik helyen ért célba a 6200 fős mezőnyben.

A PSN Zrt. Sportiskola atlétáinak eredménye az olmützi félmaratonon:

Kiss Dávid, 19. hely: 1:19.25
Halász Ádám, 21. hely: 1:20.59

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő