21 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapSportLabdaAz első félidőben eldőlt – másodszor is kikapott az NKA

Az első félidőben eldőlt – másodszor is kikapott az NKA

Kaposváron lépett pályára pénteken este az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata, amely a nyagyszünetig 16 pontos hátrányba került, ezt pedig már nem is tudta ledolgozni a meccs a végéig.

A Falco elleni szezonnyitó után egy fokkal könnyebbnek ígérkező mérkőzés jött a bajnokság második fordulójában az NKA számára, a Kaposvár vendégei voltak Kovács Péterék. Az első negyedben még úgy is tűnt, hogy pariban lehet Goran Tadics együttese, mert bár a KKK-nél volt az előny, azért látótávolságon belül volt a légiósai vezérelte Akadémia. A második tíz percben aztán a hazaiak sebességet váltottak védekezésben, így el is kezdett nőni a különbség. Mivel Luzsaicson, Manjgaficsen és Duromon kívül alig-alig akadt olyan játékosa az NKA-nak ebben a periódusban, aki be tudott volna találni, összesen csak 14 pontig jutott az együttes tíz perc alatt, így a félidőben már kényelmesnek mondható, 52-36-os vezetést könyvelhetett el a Kaposvár.

A második félidőben a játék képe azért már sokkal jobban nézett ki az Akadémia szempontjából, főleg, hogy Meleg is elkezdett pontokat szerezni. Bár támadásban sokat javult az NKA, a KKK is hasonló ütemben termelte a pontokat, így a differencia érdemben nem változott. Egyszer-egyszer tíz pont környékére vissza tudtak kapaszkodni Melegék, de rendre ez volt a „teteje” a felzárkózásnak. A hazaiak légiósai mind jó teljesítményt nyújtottak, de Krnjajski is odatette magát támadásban, ez pedig már sok volt ahhoz, hogy a végére nyílttá tudják tenni a meccset Rátgéberék. A vége 94-80 lett a Kaposvárnak. Az biztató, hogy most is el tudott jutni 80 pontig Goran Tadics gárdája, a védekezését azonban gyorsan össze kell szednie az Akadémiának a folytatásban, hiszen a Falco elleni 112 kapott pont után most is 94-nél állt meg az ellenfél.

Kometa Kamposvári KK–NKA Universitas Pécs 94-80 (28-22, 24-14, 23-25, 19-19)
Kosárlabda-NB I., férfiak.
Kometa Kaposvári KK: D. Jackson 10/6, ABELL 15/9, Paár 2, R. JACKSON 28/15, KOPRIVICA 11. Cs.: KRNJAJSKI 15/9, Fazekas 4, Halmai 5/3, Antalics 2, Puska 2. Vezetőedző: Váradi Kornél.
NKA Universitas Pécs: LUZSAICS 17/3, Kovács P. 2, Lukácsi 3/3, Meleg 10/6, MANJGAFICS 23/9. Cs.: DURMO 19/3, Kerpel-Fronius, Scherer 6, Rátgéber. Vezetőedző: Goran Tadics.

Fotó: NKA

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő