18 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapHírzónaAz év sportolói: Jakabos a legszebb

Az év sportolói: Jakabos a legszebb

A január 20-án megtartott „Az év sportolója” gálán a pályán, vízben, páston elért eredmények mellett ezúttal a sporton túlmutató emberi tulajdonságokra, sőt, a „külcsínre” is hangsúlyt helyeztek a szervezők. A legjobbak mellett értékelték többek között az év legkaritatívabb és legszebb sportolóját is. Az internetes szavazáson a szurkolók a pécsi olimpikon úszót, Jakabos Zsuzsannát választották meg a legszebbnek.

A gálaest az Oscar-díj átadásához hasonlított: először felolvasták a három dobogós jelöltet, majd egy borítékból kihúzták a győztes nevét. A legszebb magyar sportolóhölgynek választott Jakabos Zsuzsanna, ahogy a Pécsi Hírek kérdésére fogalmazott, nagyon örül ugyan ennek a díjnak is, de számára a modellkedés és a fotózás továbbra is másodlagos az úszás és az élsport mellett. Főiskolára jár, készül a júliusi Európa-bajnokságra, majd a londoni olimpiára.

– A verseny alatt figyelemmel kísértem a szavazatok állását, néha nagyon vezettem, néha nagyon hátracsúsztam, mindig izgalmasan változott, hogy ki az első. Természetesen örültem a győzelemnek, és mert kicsi volt a különbség a helyezettek között, még többet ér az elsőség. Két igazi szépséggel, a kézilabdázó Tápai Szabinával és a wakeboardos Körmendi Petrával voltam sokáig versenyben, így őket tartottam a legnagyobb ellenfélnek – tekintett vissza a szavazás folyamatára Jakabos Zsuzsanna.

A valóban modellalkatú szépség úgy gondolja, mindenképpen külön kell választani a modellkedést és az úszást, hiszen a rajtkövön és a medencében teljesen mindegy, hogy valaki mennyire csinos, ott csak a gyorsaság számít. Ugyanakkor, ahogy mindenki másnak, neki is jólesik az elismerés.

– Szerintem mindenki szereti, ha mások szépnek látják, ugyanakkor mindenkinek más véleménye van a szépségről. Nagyon szeretem a szép és jó képeket, ezért szívesen is járok fotózásokra, szeretem a rólam készült igényes fotókat. Persze az úszás mellett erre nincs sok időm. Ráadásul most kezdtem el tanulni a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán, de csak levelező oktatásban tudok részt venni, így lehet összeegyeztetni az iskolát az úszással. A fotózás nekem így hobbi, szórakozás marad – állította fontossági sorrendbe elfoglaltságait.

Pár esztendeje egy magazin egyedi fotósorozatot készített az Európa-bajnoki bronzérmes úszóról. Jakabos egy teli akváriumban, a legdivatosabb fürdőruhákban pózolt. Bár hideg is volt és a víz alatt maradni sem volt egyszerű, jól érezte magát a fotózás során.

– Azt a munkát nagyon élveztem. Szeretem az extrém dolgokat, így ezeket a körülményeket is jól fogadtam. Nagyon különleges helyzet volt, ehhez hasonló fotózáson még soha nem vettem részt se előtte, se utána – avatta lapunkat a modellkedés kulisszatitkaiba Jakabos.

Aki egyébként további „kihívásként” a külföldi ösztöndíjasok életébe is belekóstolt: egy évig Las Vegasban járt egyetemre, ám végül a tanulás és az úszás ott is egymás rovására ment, így utóbbira helyezve a hangsúlyt, Budapestre költözött. Ugyanakkor az Amerikában töltött időszakra is csak pozitívan tud visszagondolni:

– Tetszett az ottani élet, de Amerikában az egyetemen minden órára be kell járni, nem tudtam egyszerre edzeni és az előadásokon megjelenni is, ezért hazajöttem. Nagyon szimpatikus volt viszont a tengerentúliak élete és szemléletmódja. Mindenképpen pozitív élmény volt Amerika, viszont itthon jobban megy az úszás.

Jakabos 2004-ben az athéni, 2008-ban pedig a pekingi olimpián is szerepelt. A huszonegy éves lányt egyre többen ismerik meg az utcán, sokan jegyzik meg a nevét és az eredményeit. Szerinte a tavalyi, Margit-szigeti Eb óta ugrott meg az ismertsége, ám annyira nagy népszerűségnek még nem örvend, hogy zavarja a rajongók jelenléte.
Amikor hosszabb távú terveiről kérdeztük, konkrétumokkal nem tudott szolgálni. Ám nem tart attól, hogy nem fogja magát feltalálni az élsport befejezése után. Ahogy fogalmazott:

– Még nem körvonalazódott bennem, mit is fogok csinálni, ha egyszer befejezem az úszást. Most iskolába járok, ez is fontos, hiszen erre lehet alapozni. A sport pedig megtanított rá, hogy minden helyzetben feltaláljam magam, úgy érzem, minden körülményhez jól tudok majd alkalmazkodni. Ami pedig az úszást illeti, először a júliusi, sanghaji világbajnokságra készülök, utána pedig jön a 2012-es londoni olimpia. Szeretnék jól szerepelni, és ugyan nem gondolom magam rögtön éremesélyesnek, azért mindent megteszek, hogy jó eredményt érjek el.

Az Év sportolója 2010 gála győztesei:

Az év felfedezettje: Babos Tímea
Az év extrém sportolója: Erőss Zsolt
Az év sportmenedzsere: Rácz Félix
Az év csapata: MKB Veszprém
Az év legsármosabb sportolója: Kucsera Gábor
Az év legszebb sportolónője: Jakabos Zsuzsanna
Az év legnépszerűbb sportolója: Talmácsi Gábor
Az év legkaritatívabb sportolója: Erdei Zsolt

Szűcs Zsolt írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő