Békefával avatták fel a Giri Európa-bajnokságot

A fair play és a béke jegyében avatta föl pénteken Csizi Péter pécsi országgyűlési képviselő az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ Sportegységének bejárata előtti “békefákat”, amivel meg is nyitották az április 28-30-án zajló Giri Európa-bajnokságot Pécsett.

hirdetés

A sportban is roppant fontos az igazságos, békés megmérettetés, ennek az ékes szimbóluma lett az a két “békefa”, melyet pénteken ültettek el az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ Sportegységének bejárata előtt.

– Nagyon örülök, hogy az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ épületének harmincharmadik életévét, egy ilyen rangos sporteseménnyel tudjuk megünnepelni. A két fa pedig jelképezze a fair play-t, és évek múltán az összeérő ágak emlékeztessék az embereket két kézre a béke szimbólumaként – köszöntötte Csizi Péter a sportolókat.

giri2

Mi is az a giri?

Az orosz eredetű giri a kettlebell szerű súllyal végzett, súlyemeléshez hasonlatos sport. Megkülönböztetnek szakítás, lökés, és hosszú ciklus kategóriákat, a versenyzők nem, súly és korcsoport szerint mérhetik össze tudásukat. A cél, hogy egy bizonyos technikát egységnyi idő alatt minél több ismétlésszámmal tudjon elvégezni a sportoló.