11 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapSportBukta hazai veretlenségét a Panthers – GALÉRIA

Bukta hazai veretlenségét a Panthers – GALÉRIA

A PVSK-Veolia NB I. B-s férfikosárlabda-csapata csütörtök este kikapott a MAFC-tól a Lauberben, bár a nagyszünetben még 15 ponttal Antóniék vezettek.

Nem kicsi volt a tét a Panthers számára a MAFC elleni csúcsrangadón, hiszen Szrecsko Szekulovics csapata tudta jól, ha nyer, az utolsó forduló eredményeitől függetlenül megnyeri az alapszakaszt. Ennek szellemében játszottak az első félidőben Halászék, méghozzá nagyon jól! Az első negyed még kicsit izzadságszagú volt ugyan, de a második tíz percben rárontottak ellenfelükre a Párducok – ebben a periódusban két pont híján negyven pontot dobtak, így kényelmes előnyre tettek szer.

Talán túl nagy is volt a magabiztosság, a második félidő ugyanis már úgy nézett ki, mintha egy teljesen más meccs lett volna. Támadásban csak szenvedett a Pécs, közben pedig a vendégek két legjobbját, Polgárdyt és Archibaldot képtelenek voltak tartani Bíróék. Ennek az lett az eredménye, -hogy egylabdás meccs kerekedett a végjátékban a találkozóból. És bár az utolsó percre fordulva kettővel még a PVSK vezetett, végül a MAFC tudott nyerni 87-85-re.

A hangulatra ezúttal sem lehetett panasz a Lauberben

A Panthers így elveszítette hazai veretlenségét, azonban még mindig a tabella élén áll. Az utolsó fordulóban viszont nyernie kell a harmadik helyezett Vasas vendégeként ahhoz, hogy biztosan meglegyen az alapszakasz-győzelem. Nem könnyű feladat ez, viszont ha fel akar jutni a Pécs az élvonalba, akkor abszolválni kell, nincs mese.

PVSK-Veolia–Újbuda MAFC 85-87 (21-19, 38-26, 16-24, 10-18)
Kosárlabda-NB I. B Piros csoport, 25. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1000 néző.
PVSK-Veolia: IGRUTINOVICS 18, Frank 2, Németh A. 3/3, Bíró O. 9/3, Horti 9. Cs.: HALÁSZ 14/9, Mokánszki 10/6, Plézer 7, ANTÓNI 13/9, Molnár M., Harka. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Újbuda-MAFC: POLGÁRDY 27/6, ARCHIBALD 19, Pintér 6/6, PÁPAI 13, BORDÁCS 10. Cs.: Katona 6, Buzás 2, Komma 2, Biber 2, Misek.

Fotó: Kurdi József

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő