21 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapHírzónaCiszta törheti ketté a PMFC-s Pintér karrierjét

Ciszta törheti ketté a PMFC-s Pintér karrierjét

Riasztó hírrel szembesült Pintér Attila, a Pécs 33 éves labdarúgója, akit szívritmuszavara miatt február 24-én meg kell műteni a fővárosban – írta a Borsonline.

A bulvárlap beszámolója szerint optimista ember Pintér Attila, hiszen cseppnyi kétsége sincs afelől, hogy február 24-i, a Városmajorban végrehajtandó szívműtétje sikeres lesz.

– Tavaly nyáron egy kardiológiai vizsgálat során közölték velem, hogy szívritmuszavarom van – mondta a 33 éves Attila –, ennek ellenére az NB I tavalyi őszi idényében mindent beleadtam a pályán.

A minap egy újabb kontrollvizsgálatot követően derült ki, szívének jobb és bal pitvara megnőtt, ritmuszavarai nem szűntek meg, sőt elvékonyodott a szívfala is.

– Rosszullétet nem érzek – tudatta Pintér. – Három szívspecialistával konzultáltam, közülük kettő azon a véleményen van, hogy az altatás nélküli ablációs szívkatéterezés után folytathatom a futballt. A harmadik doktor 70 százalékosan mondta biztosra, hogy játszhatok tovább.

Attila elmesélte, hogy a combján lévő vastag érben vezetik fel a katétert, majd kiégetik azt a cisztát, amelyik az érfalvékonyodást okozza. A játékos elmondta azt is, nem fél a beavatkozástól, bár kaposvári menyasszonya, Adrienn arra igyekszik rávenni, hogy álljon le végleg a labdarúgással. Az ördög persze nem alszik, megvan az esélye annak, hogy a futballistát eltiltják a sporttól. Ez esetben olyan internetes oldal létrehozásán fáradozik majd a munkatársaival, amelyet – egyelőre munkacímen – kronobiológiának nevez. Ezen a weblapon a világ minden sportágának jegyzett sportolóiról közölnek adatokat, s a sportemberek aktuális formájáról is tájékoztatnak.

Borsonline

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő