Csányi Sándort választották az MLSZ elnökének

A Magyar Labdarúgó Szövetség telki edzőközpontjában tartott rendkívüli, tisztújító közgyűlésén egyhangúlag Csányi Sándort, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját választották meg a szervezet új elnökének.

hirdetés

A 102 küldöttből 89 jelent meg a közgyűlésen, s az elnökválasztás során az egyetlen jelöltként induló, 57 éves üzletembert 82 küldött támogatta. Senki nem voksolt nemmel, illetve senki nem tartózkodott, azaz heten nem szavaztak.

“Talán jó is, hogy heten nem szavaztak igennel, mert ez arra ösztönöz, hogy munkásságommal őket is megnyerjem majd. Nem udvariasságból mondom, de ezt a felkérést nagy megtiszteltetésnek, egyúttal életem legnehezebb feladatának tartom” – mondta köszöntő beszédében Csányi Sándor.

A 11 órakor kezdődött ülés ezt követően az elnökségi tagok megválasztásával folytatódik, amelyen Csányi hat, illetve a profik egy jelöltje mellett több amatőr jelölt indulna, ugyanis Csányi kérése ellenére nem sikerült megállapodni egyetlen jelöltben. A két jelölt Dankó Béla és Helmeczy László.

hirdetés