20 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapSportLabdaDibusz Dénes Kozármislenyben szeretné tölteni „nyugdíjas éveit”

Dibusz Dénes Kozármislenyben szeretné tölteni „nyugdíjas éveit”

A Ferencváros pécsi származású magyar válogatott kapusa, Dibusz Dénes a közelmúltban Kozármislenyben vásárolt telket. A hálóőr a Misleny Magazinnak adott interjút, amelyben elmondta, hogy pályafutása befejezése után a baranyai kisvárosban képzeli el a jövöjét családjával.

– Mikor kezdődik az építkezés?

– Az még azért odébb van – árulta el mosolyogva Dibusz Dénes. – Hosszabb távú dolog ez a részünkről.

– Miért épp Kozármislenyben vásároltak telket?

– Nem csak én, hanem a feleségem is baranyai illetőségű, ő komlói. Így abban mind a ketten egyetértettünk, hogy hosszú távon itt, a környéken képzeljük el az életünket, ez igazából adta magát. Kozármisleny mindig egy nagyon szimpatikus kisváros volt számunkra. Egy olyan hely, ahol el tudjuk képzelni az életünket, a gyereknevelést. Misleny szellemiségében is egy olyan város, ami egy család számára ideális.

– Most 30 éves, ami azért kapusok esetében még közel sem veterán kor. Máris a visszavonuláson gondolkodik?

– Erről szó sincs. Természetesen a telekvásárlás, ha úgy tetszik egy hosszútávú projekt első lépése. Ha a sérülések is elkerülnek, akkor azért remélem, hogy jópár évig még nem lesz aktuális a költözés.

– A teljesítménye alapján mindenesetre tényleg nem úgy tűnik, hogy közeledne a befejezés. A Fradival lassan bajnokok lesznek, miközben a bajnokságból még egy teljes kör hátravan. Számolgatják már, hogy mikor lehet ünnepelni?

– Nem, erről szó sincs. Természetesen annak örülök, hogy van egy biztos előnyünk. Ennek köszönhetően nem kell minden héten hátrafelé pillantgatnunk, ami persze ad egy egészséges önbizalmat. Ha ugyanúgy gyűjtögetjük a pontokat, mint eddig, akkor el fogjuk érni a  célunkat. Márpedig a fő célunk ez. Meg akarjuk nyerni a bajnokságot.

– Illetve ne feledkezzünk meg arról sem, hogy nyáron jön az Európa-bajnokság. Sokszor jut már eszébe?

– Hogyne! Azt azért nem állíthatom, hogy ezzel kelek, ezzel fekszem, hiszen van jelenleg elég sok olyan feladat, ami m ég az Eb előtt meg kell csinálni. De azért sokszor gondolok arra, hogy a nyáron hazai pályán léphetünk pályára egy kontinenstornán, Európa legjobb csapatai ellen. Nagyon remélem, hogy a vírushelyzet addigra konszolidálódik, és nem csak hazai pályán, de saját közönségünk előtt futhatunk majd ki a Puskás Aréna gyepére.

– Sok évvel ezelőtt Pécsett mutatkozott be az élvonalban. manapság figyelemmel követi még a csapat eredményeit?

– Olyannyira, hogy teljesen naprakész vagyok. Pár hete a saját kupameccsünket otthon néztem tévén, ugyanis akkor nem voltam a meccskeretben. Amikor vége lett, már mentem is fel a Youtube—ra, hogy a PMFC–Haladás mérkőzést is figyelemmel tudjam követni. Nagyon fiatal, jó focit játszó, szimpatikus csapat van most Pécsett. Ha idén talán még korai is lenne a feljutás a számára, biztos vagyok benne, hogy hamarosan ismét NB I.-es lesz!

Fotók: fradi.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő