13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportElhalasztják idén a Pécsi Labdarúgás Napját

Elhalasztják idén a Pécsi Labdarúgás Napját

A Pécsi Labdarúgás Nagyjaiért Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy a koronavírus-veszély miatt elhalasztja a Newcastle felett aratott Pécsi Dózsa győzelem évfordulóján, november 4-én esedékes, már hagyományossá vált pécsi labdarúgás napi rendezvényét.

Belénessy Csaba, az alapítvány kuratóriumának elnöke közleményben jelentette be a hírt.

November negyedikére minden idős pécsi futballrajongó meleg szívvel emlékszik vissza, hiszen 1970. november negyedikén a Pécsi Dózsa hazai pályán 2:0-ra verte a Newcastle United-et.

Így vált ez a nap a Pécsi Labdarúgás Napjává, a helyi futballélet nagyjai rendszerint a Kodály Központban jöttek össze egy nagy közös ünneplésre, emlékezésre. A járvány azonban ennek is gátat vetett, így az eseményt elhalasztották.

„Továbbra sem adjuk fel, hogy összehívjuk a pécsi labdarúgás jeles képviselőit, együtt emlékezzünk a múltról, álmodozzunk a jövőről és átadjuk a 2020. évi életműdíjat.

Amennyiben a körülmények lehetővé teszik, azonnal elkezdjük az elhalasztott találkozó újraszervezését, akár még az idén év végén vagy a jövő év elején.

Kérjük a sporttársaink megértését, bízva a mielőbbi találkozóban, amelynek időpontját azonnal közhírré tesszük, ha a körülmények lehetővé teszik a rendezvény megtartását.” – áll a közleményben.

Kiemelt képünkön a 2019-es rendezvény.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő