9 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapSportAtlétikaElképesztő szezont zárt a pécsi triatlonos Bicsák Bence

Elképesztő szezont zárt a pécsi triatlonos Bicsák Bence

Bicsák Bence fantasztikusan szerepelt az idei Triatlon Világkupán, Banyolesben, ahol 3. helyen végzett szorosan a világklasszisok – a spanyol Mario Mola és a francia Vincent Luis – mögött – írja a PSN Zrt. honlapján. 

Az augusztusi hónapot lezáró és a szeptembert megnyitó hétvégén a PSN Zrt. élversenyzője a svájci Lausanne-ban állt rajthoz a triatlonosok vb-döntőjében, ahol 29. helyen végzett. Ezt megelőzően a 2020-as olimpiai tesztversenyen vett részt Tokióban, ahol hetedikként ért célba.

Bicsák 50 perc 18 másodperc alatt teljesítette a 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és 5 km futásból álló sprinttávot. Körülbelül a futás felénél döntötte el, hogy üldözőbe veszi Molát és Luist, harcolva a dobogós helyért. Így a lausanne-i verseny után ismét a 9. helyre tornázta fel magát az olimpiai kvalifikációs ranglistán, ahol jelenleg 5784.78 pont birtokosa. Bicsák Bence ezzel az eredménnyel lezárva az idei évet most visszavonul, és körülbelül egy hónapnyi pihenőidőszak vár rá, aztán indul a felkészülés a következő szezonra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő