9 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapSportÚjjáépült a TÁSI

Újjáépült a TÁSI

Október 11-én, pénteken délután ünnepélyes keretek között adták át a Baptista Szeretetszolgálat Széchenyi István Gimnáziuma, Szakközépiskolája, Általános Iskolája és Sportiskolája (közismertebb nevén TÁSI) megújult sportegységét.

A részben társasági adó támogatásból, részben az iskola fenntartója, részben pedig az önkormányzat által összeadott 25 millió forintból újult meg az iskola tornaterme. Ennek keretében megújult a terem parkettája, új burkolatot kapott a sportrészleg folyosója, teljesen megújultak az öltözők, a testnevelőtanári, illetve az orvosi helyiségek, ezzel minőségi javulást hozva a tanórai, illetve az edzéskörülményekben.

Az eseményen részt vesz Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Szenczi Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány vezetője, Rátgéber László, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia Alapítvány ügyvezetője, valamint Kutas József az iskola igazgatója.

Tási (1)

Páva Zsolt köszöntőjében a mindennapos testnevelés fontosságát hangsúlyozta, ennek jegyében nevezte különösen üdvözlendőnek, hogy a TÁSI részben megújult létesítménye is jelentősen hozzájárulhat a fiatalok egészségesebb, mozgásban gazdagabb életének kialakításához.

Szenczi Sándor arról szólt, hogy mennyire fontos a mindenkor rendelkezésünkre álló lehetőségeket maximálisan kiaknázni, egyben ennek érdekében együttműködni, hiszen a város, a Baptista Szeretetszolgálat és az Akadémia összefogása vezetett ehhez a felújításhoz, illetve a mai ünnepélyes átadáshoz is.

Tási (2)

Kutas József a résztvevő fiatalok előtt a sport, a kemény edzések fontosságát, akaraterő-fejlesztő, emberformáló erejét hangsúlyozta, kívánva nekik e teremben előbb sok verítékes edzésmunkát, majd azok nyomán minél több sportsikert. Ezt követően Rátgéber Lászlóval együtt írták alá azt az együttműködési nyilatkozatot, amely az iskola és a kosárakadémia jövőbeni közös munkájához adja meg a hivatalos kereteket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő