Gólzáporos győzelemmel kezdte török edzőtáborát a PMFC

Vas László együttese Antalyában az azeri élvonalban szereplő, ott 4. helyen álló FK Zira gárdáját verte meg 5-3-ra.

Kimondottan erős riválissal szemben kezdte meg felkészülési meccsei sorát a Merkantil Bank Ligában szereplő PMFC labdarúgócsapata. Az azeri élvonal 4. helyén álló FK Zira volt az ellenfél Antalyában, és már az első félidő alapján sem igazán lehetett panasz a pécsiek játékára, hiszen 1-1-es eredménnyel zárult az első 45 perc.

Aztán a szünet után jöttel a cserék, és a góleső is megérkezett. A második félidőben összesen hat találat esett, amiből négyet a PMFC szerzett, így végül 5-3-ra meg is nyerte első felkészülési mérkőzését. Érdekesség, hogy az öt pécsi találaton öt játékos osztozott.

PMFC–FK Zira (azeri) 5-3 (1-1)
Labdarúgó-felkészülési mérkőzésés, Törökország.

PMFC: Bukrán – Sági (Svedyuk), Rácz, Preklet (Bachesz), Katona (Varga) – Károly (Marques-Airosa), Futó (Nikitcher), Hursán (Kövesdi), Hegedűs (Kónya) – Geiger (Tihanyi), Adamcsek (Bíró B.). Vezetőedző: Vas László.

Pécsi gólok: Preklet, Bíró B., Nikitscher, Tihanyi, Kövesdi.

Vas Lászó  nyilatkozata a pmfc.hu-n:Jó pályán, egy remek ellenfél ellen játszottunk magas intenzitású mérkőzést. A fő hangsúly természetesen a terhelésen volt. Annak ellenére, hogy az összecspás helyenként kemény volt, sérülés nélkül hagytuk el a pályát. A felkészülés jelen szakaszában az azeriek elleni edzőmeccs abszolút elérte a célját. Ami fontos számunkra, hogy a mérkőzésnek voltak pozitívumai, de akadtak olyan dolgok is, amelyek javításra szorulnak. Összességében elégedett voltam a játékosok hozzáállásával és az eredménnyel.

Fotó: pmfc.hu

Hirdetés