16 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportGrand Prix győztes pécsi páros

Grand Prix győztes pécsi páros

A nyári időszak beköszöntével a labdajátékok közül jó pár kivonul a strandokra, ahol a sportág népszerűsítése mellett látványos mérkőzéseket játszva zajlanak a különböző kupák és bajnokságok.


A strandröplabda élen jár az ilyen törekvésekben, és népszerűségére jellemző, hogy már az olimpiai játékok egyik hivatalos sportágává vált. Magyarországon az idei évben az országos bajnokság elmarad, helyette különböző kategóriájú versenyek lesznek.

A férfiak vetélkedésében rendre ott találjuk a PTE PEAC játékosait, akik kiválóan teljesítenek. Időrendi sorrendben haladva először a Magyar Egyetemi-Főiskolás Országos Strandröplabda Bajnokságra került sor 11 csapat részvételével.

A Takács Attila- Kiss Nikolasz páros folyamatosan javuló játékkal az egyenes ági elődöntőig menetelt, ám ott Bokor Elek és Hatvani Attila 2-0 arányban felülmúlta a pécsieket. A bronzmeccsen a PEAC játékosai mindent beleadtak, és egy fej-fej melletti szoros mérkőzésen nyertek Kelemen Péter és Kózel Miklós ellen 2-1-re.

Idén a legjobbakat a Strandröplabda Grand Prix várja, ami négy fordulóból és a budapesti döntőből áll. Az első fordulóra Pakson került sor, amire talán a zord időjárás miatt a korábbinál jóval kevesebb csapat adta le nevezését. Az eredményességi lista alapján azonban elmondható, hogy a végső győzelemre esélyesek közül mindenki jelen volt. Az izgalmas és kiegyenlített küzdelmet hozó párharcok során a végig jó formában játszó dr. Horváth Balázs (PTE-PEAC) – Vocskó Máté (MAFC Mapei) kettős veretlenül végzett az első helyen.

A Grand Prix előtt már megkezdődtek a Kispest Open versenysorozat küzdelmei, melynek utolsó, nyolcadik fordulóját az elmúlt hétvégén rendezték Budapesten. A záróesemény tétjét növelte, hogy annak befejezése után az összetett versenyben is végeredményt hirdettek. Remek mérkőzéseket játszottak a csapatok, közülük ismét a paksi döntő két főszereplője, a Horváth – Vocskó, illetve a Koch – Koch duó került a fináléba. A fővárosi testvérpáros ugyan mindent megtett a revans érdekében, mégis a korábbi győztes pécsi gárda szerezte meg az elsőséget, és nyerte meg a Kispest Opent.

A remek formában lévő magyar pár, Horváth és Vocskó a Grand Prix Gyenesdiáson sorra kerülő következő fordulóját kihagyja, mert külföldi versenyen indulnak, Horvátországban. Itthon legközelebb a július 10 -11-én tartandó harkányi Grand Prix fordulón játszanak.

Időközben elkezdődött a Balaton Beach Tour 2010, melynek első fordulója Balatonbogláron volt. A mecsekaljai röplabdások két kategóriában léptek pályára. Az amatőrök között Balla Péter és Balla Róbert, a PTE PEAC PVSE ifjúsági játékosai, a hét induló gárda közül három győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyet szerezték meg.

A nyílt kategóriában a PEAC-os Gyöngyösi Zoltán Kiss Nikolasszal az oldalán a négyfős csoportban két győzelemmel és egy vereséggel az élen végzett, majd a keresztbejátszások során az elődöntőt és a döntőt is magabiztos játékkal nyerte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő