Itt a legújabb pécsi őrület

A több sportág elemeit ötvöző, igen látványos bossaball nevű játék ugyan még viszonylag új a sportok palettáján, de az érdeklődők márciustól akár már Pécsett is kipróbálhatják a brazil tengerpartok hangulatát idéző labdajátékot.

hirdetés

– Az egyik barátom talált rá erre a sportágra, és megkért, hogy segítsek neki a magyarországi meghonosításában. Egy egész hetes spanyolországi edzőtáborban ismerkedtünk meg a bossaballal, ahol a sportág kitalálójainak vendégszeretetét élvezhettük. A tábort követően megalkottuk az első magyar bossaball csapatot – kezdte Thassy Tíra, a pécsi egyesület elnöke, aki a PTE sportirodájának szabadidősport referenseként hétköznapokon az egyetemistáknak szervez különböző sporteseményeket, rendezvényeket.

DCIM100GOPRO

– Jelenleg a pécsi bossaball edzések beindításán dolgozom, toborzom a játékosokat, valamint a hallgatói rendezvényekre szervezek bossaball meccseket. Jártunk már az EFOTT-on, a PTE-s gólyatáborokban, valamint a Szigeten és a Volton is lehetett bossázni, emellett céges csapatépítő tréningeken is részt vettünk már. Ebben a sportágban többek között az a jó, hogy nincs szükség eszközökre, nyáron fürdőruhában, télen pedig bármilyen sportruhában lehet űzni ezt az igen különleges sportot. Előnyt jelent, ha valaki korábban már röplabdázott, de ez egyáltalán nem feltétel, legfeljebb egy kis labdaérzékre van szükség, a játék gyorsan tanulható és folyamatos a fejlődés – foglalta össze a sportág sajátosságait az első magyar női bossaball játékos.

bossaball8

Ugyan a bossaball elsősorban nyári sportág, ennek ellenére a fővárosban a hideg évszakokban is tartottak edzéseket, Pécsett pedig márciusban indulnak a tréningek, várhatóan hétvégente lehet majd ismerkedni ezzel a csapatjátékkal.

bossaball6

[box title=”A bossaball”]A bossaball sportág elnevezése a bossa nova zenei stílusból és a ball, mint labda szavak kereszteződéséből született. A játék szülőatyja Filip Eyckmans, egykori válogatott teniszező, aki két évig dolgozott a pálya kifejlesztésén, majd a bossaball népszerűsítése céljából csapatot toborozva járta a világot. A sportág a 21. század új csapatsportja, melyet két négyfős csapat játszik egy speciális gumivár alapú pályán, ahol a center pozíciójában álló játékosok egy-egy trambulinon játszanak. A bossaball leginkább a röplabdára hasonlít, azonban mégis más, hiszen ötvözi a labdarúgás, a capoeira és a torna különböző elemeit. Ezáltal a különböző sportolói háttérrel rendelkezők is megtalálják a sportágban rejlő szépségeket. A sportok egyvelege, a brazil tengerpartok hangulatát idéző zene, valamint a trambulinok használata teszik a játékot igazán látványossá és a közönség számára is élvezhetővé. A bossaball a világ számos helyén elérhető, a leghíresebb csapatok természetesen Brazíliában és Spanyolországban vannak.[/box]

  • Böngésző (2)
  • Böngésző

    Tetszik.
    Ismerjem el, én pedig erre a sportágra (?) találtam rá a napokban – (facebook oldaluk is van)
    Emlékezetből írom – http://pecsifalmaszok.hu/ (?)
    Egy biztos : február 13-án tartják a versenyüket – 19:30 órakor (kezdőknek-haladóknak)