13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportLabdaKözel volt az újabb szenzációs fordításhoz a PVSK

Közel volt az újabb szenzációs fordításhoz a PVSK

Két pontos vereséget szenvedett Szolnokon a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata, azonban Dragan Alekszics együttese a szoros vereség ellenére is megérdemli a dícséretet.

Vereség után ugyan nem szokás ajnározni egy csapatot, azonban igazságtalan lenne, ha nem emelnénk meg a kalapunkat a PVSK kosarasai előtt. Dragan Alekszics együttese ugyanis a bajnokság egyik legeresőbb csapatának, a Szolnoki Olajbányásznak a vendége volt vasárnap este, és csupán két ponttal kapott ki a Tisza-ligetben.

Mindezt ráadásul úgy, hogy 7 perccel a vége előtt egy árva garast sem tettünk volna arra, hogy ilyen szoros lesz a hajrá, ekkor ugyanis 21 ponttal vezetett az Olaj. A PVSK azonban, akárcsak az Alba Fehérvár ellen egy hete, ezúttal is hatalmas rohanást indított, aminek a váge az lett, hogy egylabdás meccset varázsolt az összecsapásból. Sőt, 80-78-as állásnál az utolsó támadás is a Párducoké volt, és a meccs egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékosa, Justin Gordon az utolsó pillanatban rá is emelhetett egy triplát a győzelemért. És bár ránézésre egy vaskos faultot ütöttek Gordonra, a bírók sípja néma maradt, így sem hárompontos, sem három büntető nem jött a végén.

Összességében azonban nincs oka a PVSK-nak a magyarázkodásra, ugyanis ismét megmutatta a pécsi csapat, hogy bizony nem nagyon akad olyan helyzet, ami feladásra késztetné.

Szolnoki Olajbányász–PVSK-Veolia 80-78 (22-9, 25-24, 19-19, 14-26)
Kosárlabda-NB I., férfiak, 6. forduló.

Szolnoki Olajbányász: ROGICS 9/3, Pallai 3/3, Cummings 7, CAKARUN 17, Subotics 8. Cs.: BADZIM 22/12, Kovács P. 2, PONGÓ M. 8/6, Taiwo 2, Zsíros 2, Rudner, Gilszki. Vezetőedző: Gasper Potocsnik.
PVSK-Veolia: HAYNES-JONES 21/12, Hőgye, Bryson 12/12, Ivosev 9, GORDON 17/6. Cs.: Brkics 8, BÍRÓ O. 9/9, Illés 2, Armaghani. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő