Második lett a pécsi csapat a Dunai Regattán!

Megvédte bajnoki címét a győri Széchenyi István Egyetem csapata az ötödik Dunai Regattán, a legnagyobb egyetemek közti evezős versenyen május 6-án. A csapat 5 magyar, és 2 külföldi, a Hannoveri és a Maastrichti Egyetem evezőseit utasította maga mögé. A második helyen a Hannoveri Egyetem, a harmadikon a Budapesti Corvinus Egyetem hajója futott be, negyedikként pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

hirdetés
18 hajó versenyzett a sárkányhajós futamokon
18 hajó versenyzett a sárkányhajós futamokon

Az amatőr sárkányhajós futamokon 18 egyetemi hajó vett részt, és itt sem történt változás a tavalyihoz képest: a Testnevelési Egyetem sárkányhajója megvédte a bajnoki címét. A második helyezett a Pécsi Tudományi Egyetem csapata, a harmadik pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemé.

– Teljesült a vágyunk, hogy a főváros szívében nyissuk meg a fesztiválszezont, és egy napra közösségi térré alakítsuk a Dunát és a rakpartot – mondta Gorácz Anikó, a szervező Antall József Tudásközpont arculat- és kommunikációs irodájának vezetője.

Szurkolnak a pécsiek!
Szurkolnak a pécsiek!

Basa Balázs, a Dunai Regatta projektvezetője kiemelkedően sikeresnek értékelte az idei rendezvényt:

– A jubileumi ötödik Dunai Regattán megháromszorozódott az első eseményhez képest a résztvevő egyetemek száma, idén 18 magyar és 2 külföldi egyetem állt rajthoz, így több mint 500 egyetemista versenyzett. A látogatószám is jelentősen növekedett az előző évekhez képest; az egész napos rendezvényen közel 28 000 ember fordult meg – mondta.

Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnöke, a szervező Antall József Tudásközpont szakmai partnere a rendezvény megnyitóján kiemelte:

– Az ember életében ebben a korban dől el, hogy a rendszeres sport életmóddá válik-e, ezért a szövetség és a Regatta közös célja, hogy az egyetemistákat sportszeretetre nevelje.

Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség alelnöke hozzátette:

– Ez a páratlan rendezvény az aktív egyetemistákról és a szurkolókról szól; a közös eredményekért való küzdés összehozza a fiatalokat.

A hajók a Duna legszebb fővárosi szakaszán eveztek végig, a szurkolók a Lánchídtól, illetve a Parlamenttől egészen a Műegyetem rakpartig lelkesíthették egyetemük csapatát. Az evezősök 2000 métert, a sárkányhajósok pedig több mint 3000 métert teljesítettek. Mindkét verseny előfutamokból és döntőből állt.