Hirdetés

A napokban tartotta nyitónapját a Camp One Gym, Pécs legújabb mászóterme, ahol a sportág mai trendjeinek megfelelő fogáskészletekkel és edzéseszközökkel várják a sportolni vágyókat.

Közel félszáz nevező vett részt a Camp One Gym nyitóversenyén, amelyre Százhalombattáról és a fővárosból is érkeztek sportolók, emellett a külföldi egyetemisták is szívesen próbálták ki magukat a teremben, alig várták a német és svéd diákok, hogy felmászhassanak a nem mindennapi kihívást jelentő falak tetejére. A sportmászás sportoktatói és sportedző végzettséggel rendelkező tulajdonost, Pósz Pált kérdeztük a létesítmény nyújtotta lehetőségekről.

– A nagyközönség előtt október 1-én nyit a terem, amelyben a falmászás két verzióját lehet űzni, köteles és boulder mászással várjuk az érdeklődőket. Előbbi esetében egy mászó és egy biztosító ember működik együtt, és kötél segítségével kell minél magasabb pontra eljutni, a boulder mászás során pedig 4 méteres magasságig különböző színes fogások érintésével, felhasználásával kell lépésről lépésre haladni a falon – kezdte a tréner. – A korosztályokat tekintve vegyes közönségre számítunk, készülünk kezdőknek, haladóknak és gyerekeknek szóló edzésekre is, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb képzést. Tapasztalataink szerint sokszor az egész család együtt mozog, a nyitónapra például egy négyfős százhalombattai család is ellátogatott. Várhatóan 6-8 fős csoportokban zajlanak majd a felkészülések, de gyakorlottabb mászók egyedül is használhatják az eszközöket.

A falmászó foglalkozások látogatásához nincs szükség drága eszközök beszerzésére, rövidnadrágban, pólóban és tiszta talpú cipőben bárki részt vehet az edzéseken, de a teremben segítenek a megfelelő felszerelés kiválasztásában is.

– Olyan ruhadarabokban érdemes érkezni, amelyek nem zavarják a vendégeket mozgás közben. A mászásra tiszta, egyenes talpú sportcipőt javaslunk, de lehetőség lesz speciális mászócipő bérlésére is, amely jelentősen növeli a teljesítményt és használatával elkerülhető a hibás mozgásforma megtanulása – fogalmazott Pósz Pál.

A Camp One Gym speciális jógaórákkal is várja az érdeklődőket, mindenki megtalálhatja a saját magának megfelelő mozgásformát.

– Minden korosztály számára tartunk majd jógaórákat, a felnőtteket elsősorban mászóspecifikus gyakorlatokkal várjuk, a gyerekeknek játékosabb, mesés elemekkel tarkított jógával készülünk – mondta Pósz-Ferter Cintia jógaoktató.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét