8 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportMiZo: saját nevelésre támaszkodnak

MiZo: saját nevelésre támaszkodnak

Hosszú tárgyalássorozat után felszállt a fehér füst, és a MiZo Pécs 2010 női kosárlabdacsapatát működtető gazdasági társaság tulajdonosai úgy döntöttek, Zseljko Djokics irányítja az elkövetkezendő három évben az együttesnél folyó szakmai munkát.

Az edző kilétét bejelentő eseményen az is kiderült, nemcsak a vezetőedző, hanem segítője, Imreh Ajtony is, az eredményekben gazdag és sok tehetséget felfedező pécsi utánpótlás-nevelés körében tevékenykedő edzői kar egyik ifjú reménysége is bemutatkozhat az első osztályban.

A helyi kötődés így ezen a téren, és a saját nevelésű játékosok egyre nagyobb létszámában is tetten érhető, hiszen hét pécsi illetőségű hölgy pattogtatja majd a következő szezonban a labdát. Mindez a költségtakarékos gazdálkodást és a fiatalok csapatba építését szolgálja – tudtuk meg Rózsa Gábortól, a társaság ügyvezetőjétől. A légiósok kiválasztása is ennek megfelelően történt.Nicole Ohlde és Kelley Mazzante pótlására Sara Krnjic és Alexandria Quigley mellé a szintén amerikai Kelsey Griffin és a szlovák Regina Palusná érkezett.

A csapat Vajda Anna hiányát minden bizonnyal megérzi. Ennek ellenére korábbi magja, Iványi Dalma, Fegyverneki Zsófia, Nagy-Bujdosó Nóra, Turóczi Nikoletta, Raksányi Krisztina, Sarok Nikolett, Horváth Lilla, Riják Nóra és Szabó Flóra mellé csak saját nevelésű fiatalok, Czirják Noémi és Szamosi Amadea kerültek.

Ebből adódóan a csapat átlagéletkora 22 év lesz, ami nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy a pécsi lesz a legfiatalabb a kontinens elit csapatainak vetélkedésében.

Az újonnan kinevezett fiatal, újvidéki tréner elmondta: óriási lehetőségnek tartja, hogy ő lehet Európa egyik meghatározó klubjának vezetőedzője, amit természetesen csak az elvégzett és eredményes munkával tud megszolgálni. A játékosokat régóta ismeri, hiszen közülük sokat már a korosztályos csapatokban is irányított.

Ezért is vállalta a feladatot, figyelembe véve azt a tényt is, hogy ebben az összetételben jóval nehezebb lesz a hírek szerint jelentősen megerősödött riválisok maguk mögé utasítása.

A felkészülést augusztus 15-én Pécsett kezdik, az Euro Liga sorsolását pedig július 5. után ismerik meg. Zárszóként a financiális problémák is szóba kerültek, amiről az ügyvezető közölte: amennyiben a korábbi ígéretek megvalósulnak, az elmúlt szezon lesz az első, amikor nullszaldósra tudták hozni a mérleget.

A következő évadhoz már folyik a támogatók keresése, melyek közül kiemelkedik a névszponzor megtalálása, hiszen egy ilyen kaliberű klub esetében ez több 10 milliós nagyságrendet jelent.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő