9 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapSportNégy dobogós helyezéssel zárták a pécsi úszók a serdülő ob-t

Négy dobogós helyezéssel zárták a pécsi úszók a serdülő ob-t

Négy dobogós helyezéssel, egy arannyal és három ezüsttel zárták a PSN Zrt. Sportiskola úszói a Kecskeméten megrendezett Országos Serdülő Bajnokságot.

A pécsiek hét sportolóval képviseltették magukat: Patczai Zsigmond, Szabó Donát, Bujdosó Eszter, Péter Virág, Kárpáti Dalma, Séner Martin és Péter Alex állt rajtkőre a négynapos megmérettetésen.

Már az nyitónapon éremnek örülhettek a baranyaiak, hiszen Péter Virág 100 méter mellen másodikként ért célba. Ugyanúgy mint 4×100 méter vegyes MIX váltó (Séner Martin, Péter Virág, Kárpáti Dalma, Péter Alex), amely órási hajrával szintén ezüstérmes lett. A váltót követően Péter Virág újra a medencébe ugrott, hogy 200 méter mellen a bajnoki címet is bezsebelje, majd az utolsó napon 50 méter újabb ezüstöt zsebelt be.

– Az eredményekkel elégedett vagyok, kiváló csapattal vettünk részt ezen a versenyen – fogalmazott Jancsik Árpád, a PSN Zrt. úszó szakosztályának vezetője. – Egyértelműen Péter Virág volt a bajnokság legeredményesebb versenyzője. Tavalyi évben volt egy holtpont, ami az idei szezonra is átterjedt, és a felkészülést sérülések is hátráltatták. A szülői háttér, Petrov Anatolij kollégám által lefektetett szakmai alapok és Virág akaratossága azonban megmutatta, hogy túl lehet lendülni a nehézségeken. A négy érem csak hab a tortán, a két éve felállított egyéni csúcsok megdöntése volt az igazán nagy öröm. Gratulálok a sportolóknak és felkészítőknek. A levezető edzések után jöhet a megérdemelt pihenő.

Jancsik hozzátette, hogy ők azonban nem állnak meg, hiszen a jövő héten már Miskolcon vesznek részt az Országos Cápa Bajnokságon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő