13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportNyolc szerb huligán marad olasz őrizetben

Nyolc szerb huligán marad olasz őrizetben

Továbbra is Olaszországban marad vizsgálati fogságban nyolc szerb huligán, köztük az ultrák vezérének tekintett Ivan Bogdanov. Az olasz hatóságok pénteken döntöttek úgy, hogy a kedden félbeszakadt Olaszország-Szerbia Európa-bajnoki selejtező után letartóztatott négy szurkolónak Genovában kell maradnia az ügy kivizsgálásáig.ű

Szerb sajtóértesülés szerint kábítószer-kereskedők finanszírozták a kedden félbeszakadt Olaszország-Szerbia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn randalírozó huligánokat.

A Politika című újság értesülése szerint két drogbáró 200 ezer eurót fizetett 60 szurkolónak, hogy botrányt okozzanak Genovában. Céljuk a szerb állam tekintélyének gyengítése volt, hogy illegális üzleteiket nyugodtan folytathassák.

A lap szerint a rendőrség ezen információk alapján tartóztatott le 46 hazatérő huligánt a szerb határon. Közülük a legfiatalabb 19, a legidősebb 34 éves volt.

Boris Tadic szerb elnök az olasz RAI2 televíziónak adott interjúban elmondta, hogy a legszigorúbban fognak fellépni a huligánok ellen: „A randalírozókat elkülönítjük és megbüntetjük” – jelentette ki Tadic, aki hozzátette, reméli, a jövőben hatékonyabb lesz az egyeztetés Európában a különböző országok rendőrségei és belügyminisztériumai között, hogy megakadályozzák a hasonló botrányokat.

A genovai találkozó a szerb ultrák randalírozása miatt előbb 35 perces késéssel kezdődött el, később pedig újabb balhé miatt a 6. percben félbeszakadt. A vendégdrukkerek pirotechnikai eszközöket dobáltak az olasz drukkerek felé és a pályára, később pedig a rendőrökkel is összecsaptak, akárcsak a meccset megelőzően.

Az európai szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága a hivatalos jelentések beérkezése és elemzése után hozza meg döntéseit. A szerbekre vonatkozó büntetés az egyszerű megrovástól akár a sorozatból való kizárásig is terjedhet, de rendezési hiányosságok miatt elmarasztalhatják az olaszokat is. A mérkőzés három pontját 3-0-s gólkülönbséggel várhatóan az olasz válogatott kapja meg, bár a szerbek a meccs újrajátszását szeretnék elérni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő