9 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapSportLabdaÓriásit küzdött, de kiesett a bajnoki negyeddöntőben a vírus által megtépázott PEAC

Óriásit küzdött, de kiesett a bajnoki negyeddöntőben a vírus által megtépázott PEAC

Egy végletekig kiélezett meccsen, három pontos vereséget szenvedett a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata hazai pályán a Diósgyőrtől, így befejeződött számára a bajnoki szezon.

A koronavírus ebben a bajnoki évadban már másodszor döntötte le a lábáról Csirke Ferenc együttesét, amely az újabb megbetegedések miatt kedden nem is tudott kiállni a bajnoki negyeddöntős párharc első, miskolci összecsapására. Azt a találkozót, játék nélkül így a Diósgyőr „nyerte”, így az volt a kérdés a két győztes meccsig tartó páros küzdelem ma esti, pécsi összecsapásán, hogy lesz-e harmadik, idegenbeli csörte.

A PEAC úgy állt ki ma, ahogy tudott. A vírus miatt több alapemberét is nélkülözni volt kénytelen az edzői team, így Wentzel Nóra, Szücs Réka, és az alaprotáció fontos tagja, Kaposi Pálma sem játszhatott.

Ilyen előjelek után kész csoda, hogy teljes fegyverzetben érkező DVTK-val tartani tudta a lépést a Pécs.

Sőt, az első flidő végére érve nem csak ledolgozta korábban összeszedett párpontos hátrányát, de a vezetést is átvette a PEAC. Amely óriási szívvel, és kifejezetten jól kosárlabdázott, még így, tartalékosan is. A vezetést pedig tartotta, és tartotta. Egészen addig, amíg csak tartani volt képes. Mert azért a meccs hajrájához érve fogyott az erő, a Diósgyőr pedig apránként lépdelt közelebb. A legvégén pedig – épp a legrosszabbkor – a maga javára is fordította a találkozót. Bár az utolsó pillanatokban még esélye nyílt a PEAC-nak, hogy hosszabbításra mentse, vagy akár meg is nyerje az összecsapást, ez végül nem sikerült.

Így történhetett meg az, hogy bár a két együttes a negyeddöntőben csupán egyszer találkozott egymással, a Diósgyőr hivatalosan mégis 2-0-s összesítéssel jutott tovább a bajokság elődöntőjébe. A PEAC számára ezzel véget ért a szezon, ami után így is minden dícséret megilleti Csirke Ferencet és tanítványait. Látszik, hogy valami elindult a pécsi női kosárlabdában. Valami, amit már régóta szeretnénk (újra) látni…

 

PEAC-Pécs–Aluinvent-DVTK 81-84 (24-28, 30-21, 10-14, 17-21)

Kosárlabda-NB I., nők, negyeddöntő, második mérkőzés. Pécs, zárt kapuk mögött.

PEAC-Pécs: Sánta 6, DUDASOVA 20/12, STRAUTMANE 12/9, Andusics 13, KISS V. 18. Cs.: Sarok 10/6, Popovics 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Aluinvent-DVTK: MEDGYESSY 23/6, Aho 3/3, Kányási 10/6, MOKANGO 18/6, KEYONA 19. Cs.: Vukov 3/3, Pusztai 3, Kiss A. 5. Vezetőedző: Földi Attila.

Fotó: peacpecs.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő