13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportLabdaÖsszekapták magukat Budimirék

Összekapták magukat Budimirék

Két rosszul sikerült mérkőzés után ismét nyert a PVSK-Veoli férfikosárlabda-csapata a bajnokság alsóházában, Dragan Alekszics együttese a ZTE-t verte meg idegenben.

A Kecskemét, majd főleg a Kaposvár elleni mérkőzések után egyáltalán nem volt véletlen, hogy még maga a vezetőedző, Dragan Alekszics is szóvá tette játékossai hozzáállását. A PVSK-Veolia kosárcsapata ugyanis a bajnokság alsóházában látványosan kedvetlenül játsszva szenvedett vereséget kétszer egymás után.

A nyilvános kritika úgy fest megtette a hatását, hiszen a pécsiek szerda este Zalaegerszegen úgy mentek csatába, mintha kicserélték volna őket. Nyoma sem volt motiválatlanságnak, és játékban is sokkal többet mutattak Budimirék, mint az előző heteknben. Ennek pedig meg is lett az eredménye. Ugyan az első félidő után még döntetlenre állt a mérkőzés, de a nagyszünet után meg tudott lépni a PVSK. Igaz, hogy egyszer még fel tudott zárkózni a Zete, azonban a meccs hajráját higgadtan húzta be Alekszics legénysége. Ebben nagy szerepe volt a csapatkapitány, Veljko Budimir kiemelkedő játékának is, hiszen a Párducok horvát kosarasa úgy jutott el 25 pontig, hogy közben elsüllyesztett 5 triplát is az ellefél gyűrűjében.

Zalakerámia-ZTE KK – Pécsi VSK-VEOLIA 77-84 (19-19, 22-22, 22-24, 14-19)
Férfi Kosárlabda NB I. rájátszás (9-14. hely), 6. forduló. Zalaegerszeg, Sport és Rendezvénycsarnok (zárt kapus)

ZTE KK: SIMON K. 17/6, Poslter 2, BONIFERT 17/3, Vuko 14, SZABÓ Zs. 16/3. Csere: Antóni 11/9, Simon B., Völgyi, Csuti.
PVSK-Veolia: LEWIS 14/9, Dragasevics 5/3, FUNDERBURK 11/3, BUDIMIR 25/15, BRKICS 16. Csere: Carev, Krivacsevics 7, Demeter 6, Hőgye.

Fotó: Rónási Márton / PVSK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő