Pécsi bronzérem a vívó vb-n

Tóth Gergely, a PTE-PEAC kiváló vívója bronzérmet nyert a plovdivi Kadét és Junior Vívó Világbajnokság kadét férfi párbajtőr versenyszámában, írta közleményében a PTE-PEAC Vívószakosztálya.

hirdetés

Két pécsi vívó kvalifikálta magát a Bulgáriában zajló VB-re, Tóth Gergely a kadét (U17), Berta Dániel a junio r(U20) mezőnnyel került be a Magyar válogatott keretbe.

Tóth Gergely a pénteki csoportküzdelmeket remek teljesítménnyel, 5 győzelem/1 vereség arányban teljesítette, így a 128-as táblán kiemelt volt, tehát a 64-es táblán kezdte meg a menetelést. Onnan egyiptomi ellenfelét legyőzve jutott tovább, és szombaton a 32-es tábláról egyészen a legjobb 4-ig vívta magát. Sorrendben szlovák, honkongi, orosz ellenfeleit győzte le magabiztosan.

Gegét csak honfitársa volt képes megállítani a döntőbejutásért, amikor a vele egy ágon feljutó tatai Esztergályos Patrikkal vívott, akitől 15/10 arányú vereséget szenvedett. Így Tóth Gergely bronzérmet szerzett a világversenyen, melyet végül az őt legyőző Esztergályos nyert meg – így tehát mindketten a magyar párbajtőrvívás világszínvonalú sikeréhez járultak hozzá.

A verseny során mindvégig érett és klasszishoz méltó vívást bemutató Tóth Gergely két éve a kadét válogatott tagja: korosztályos sportkarrierje beérett edzői, Danka Sándor és Farkas György munkája révén.
A pécsi vívók április második hetében is szépen csillogó érmekben reménykedhetnek, hiszen a junior világranglista 4. helyén álló Berta Dániel korosztályának egyéni és csapatküzdelmei során is pástra lép.

Fotó: International Fencing Federation