12 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapSportPécsi gólszerzővel Európa-bajnok az U15-ös vízilabda-válogatott!

Pécsi gólszerzővel Európa-bajnok az U15-ös vízilabda-válogatott!

Július 21–28. rendezték a bulgáriai Burgaszban a fiú U15-ös Európa-bajnokságot. A magyar csapat – amelyben a PSN Zrt. sportolója, Gaszt Roland is gólszerzőként szerepelt – magabiztos győzelemmel 15-9-re verte meg ellenfelét.

Öt győzelem és egy vereség vezetett az egyhetes kontinensviadal aranycsatájáig, amit a fiúk kifogástalan játékkal nyertek meg.

Vincze Balázs, Derekas Szilárd és Kiss Csaba tanítványai álomszerűen kezdték az Európa-bajnokság fináléját. A harmadik perc elején Tymcyna Máté juttatta vezetéshez csapatát, és rögtön meg is nyitotta a gólcsapot. Szalai Péter duplájával, valamint Nagy Ákos és Gaszt Roland találataival az első játékrész végén magabiztos, 5-0-s magyar vezetést mutatott a zsúfolásig telt burgaszi uszoda eredményjelzője. A lelátón zúgott a „Hajrá, Magyarok!”, a medencében a magyar tehetségek pedig ezt meghálálva ott folytatták, ahol nyolc perc játék után abbahagyták, így félidőben 9-2-nél fordultak a csapatok. Nagyszünet után megérkezett a meccsbe az ellenfél is, magasabb fokozatra kapcsolt ugyan Montenegró (2-4), ötgólos magyar előnynél (11-6) következhetett a mindent eldöntő negyedik negyed. A magyar siker egyetlen percig sem forgott kockán, a magyar fiúválogatott nagyszerű játékkal, 15-9-es győzelemmel hódította el az Európa-bajnoki címet!

Fiú U15-ös Európa-bajnokság

Bulgária, Burgasz, 2019. július 21-28.

Döntő

Magyarország–Montenegró 15-9 (5-0, 4-2, 2-4, 4-3)

Gólszerzőink: Nagy Á. 6, Szalai 4, Tymcyna 2, Gaszt, Kis, Tamás

 

Csoportkör

– Szlovákia 20-6

– Horvátország 8-9

– Románia 13-4

Nyolcaddöntő

– Oroszország 11-5

Negyeddöntő

– Szerbia 12-11

Elődöntő

– Olaszország 8-6

Döntő

– Montenegró 15-9

Az Eb-győztes csapat

Kapusok: Csite Loránd, Gyapjas Viktor

Mezőnyjátékosok: Fekete Paolo, Nagy Ákos, Szépfalvi Gergő, Besenyei Áron, Barics Bence, Gaszt Roland, Tamás Kevin, Kis Ferenc Ágoston, Országh Mihály, Tymcyna Máté, Mészáros Bálint, Szalai Péter, Pál-Szabó Norbert

Edzők: Vincze Balázs, Derekas Szilárd, Kiss Csaba. Videóelemző: Balázs Miklós. Csapatvezető: Kovács Cs. Tamás

A PSN Zrt. Sportiskola vízilabda-szakosztályának vezetőedzője, Lukács Gergely szerint már most elkezdik Gaszt Rolandot felkészíteni a felnőttcsapat edzéseihez való bevonásra, ami mindenképpen hozzájárul a fejlődéséhez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő