12 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapSportLabdaPMFC: alapemberekkel hosszabbított a klub, elkészült a felkészülési program is

PMFC: alapemberekkel hosszabbított a klub, elkészült a felkészülési program is

A PMFC három, lejáró szerződésű alapemberével is megállapodott a folytatásról, és az is eldőlt, hogy Vas László vezetésével június 16-án kezdi meg a felkészülést az új szezonra.

Bár a játékosok jól megérdemelt nyári pihenőjüket töltik a PMFC-nél, az előző szezont az NB II. 4. helyén záró gárda vezetői nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy mielőbb kialakítsák következő szezon keretét.

Az már korábban eldőlt, hogy Óvári Zsolt távozik Mecsekaljáról, a napokban pedig egy újabb távozót is bejelentett a klub. A pécsiek kapusa, Hermány Bence máshol folytatja pályafutását – ami persze nem is meglepő. Helesfay Donát mögött ugyanis csupán epizódszerep jutott a hálóőrnek, aki az előző bajnokság során mindössze egyetlen bajnokin tudott a csapatba kerülni.

Van azonban olyan hír is, aminek minden bizonnyal nagyon örülnek a szurkolók. Három lejáró szerződésű alapemberével ugyanis hosszabbított a PMFC, így most már biztos, hogy Katona Levente, Geiger Norbert és Grabant Bence az új szezonban is piros-feketében szerepel majd. Katona, annak ellenére, hogy még mindig csak 19 éves, fix helyet harcolt ki magának a kezdőcsapatban, Vas László vezetőedző 33 alkalommal vette őt be a Merkantil Bank Ligában. A ballábas, középen és a vonal mellett is nagyon hasznos védő így a PMFC-ben fejlődhet tovább – róla egyébként a klub két vezetője, Győri János és Kulcsár Árpád is nagyon jó véleménnyel vannak, ami lapunknak adott korábbi interjújukban ki is fejtettek.

Katona mellett a csapat egyik házi gólkirálya, Geiger Norbert is a maradás mellett döntött – Adamcsek Mátéval együtt 10 gólig jutott a bajnokságban. A 28 esztendős támadó a klub honlapján úgy fogalmazott, hogy részéről nem is volt kérdés, hogy marad Pécsett, hiszen nem csak a csapatban, a városban is remekül érzi magát. Ha hasonló ütemben termeli a gólokat, mint idén, akkor valószínűleg mindenki olyan boldog lesz, mint most ő!

A harmadik szerződést hosszabbító futballista a 25 éves Grabant Bence. Az alacsony termetű, a középpálya több pontján is bevetető, kreatív játékos 28 alkalommal játszott a sikeresen záruló idényben, és hat góllal terhelte meg az ellenfelek kapuit.

Az is eldőlt, hogy a PMFC június 16-án kezdi meg a nyári felkészülést, amely a tervek szerint így hat és fél hetes lesz, megspékelve egy háromnapos csapatépítő és állóképesség fejlesztő edzőtáborral. A jelenlegi állás szerint hét edzőmérkőzést fog játszani Vas László csapata, amelyből ötöt hazai pályán rendeznek, így a pécsi szurkolók sem maradnak sokáig foci nélkül.

A PMFC tervezett felkészülési mérkőzései

június 26.: PMFC–Mohács (NB III.)
július 3.: Paks (NB I.)–PMFC
július 7.: PMFC–Szeged (NB II.)
július 10.: Kaposvár (NB III.)–PMFC
július 14.: PMFC–Szentlőrinc (NB II.)
július 17.: PMFC–Siófok (NB II.)
július 25.: PMFC–Soroksár (NB II.)

Fotó: Kurdi József / PMFC

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő