Hirdetés

A PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata a nyáron szerződtette a mindössze 22 éves Füzi Róbertet, de a felkészülést már nem kezdi meg a csapattal: orvosai szívrendellenességet állapítottak meg nála, így idejekorán be kellett fejeznie profi pályafutását.

Nagy tervei voltak a PVSK szakmai stábjának Füzi Róberttel. Az előző szezont Jászberényben töltő kosaras azzal a nem titkolt céllal érkezett a Párducokhoz, az U23-as szabályt vele tudja kiaknázni a klub. Igen ám, csakhogy az élet keresztülhúzta mindenki számítását. Füzi Róbert ugyanis a napokban saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy visszavonul.

Persze nem jókedvében hozta meg ezt a döntést, a közelmúltban ugyanis tüzetes kivizsgáláson vett részt, ahol orvosai szívproblémára derítettek fényt. Bár nem tiltották el a profi sporttól, de kizárólag saját felelősségére folytathatta volna a játékot. Az élet azonban nem játék, éppen ezért hozta meg Füzi azt a nehéz döntést, hogy befejezi a kosárlabdát. A PVSK természetesen nem gördített akadályt szerződése felbontása elé, így végül közös megegyezéssel szüntették meg fennálló kontraktusát.

– Az egyik szemünk sír, a másik pedig nevet – mondta el a klub honlapján Bán Gábor, a PVSK-Veolia ügyvezetője. – Egyfelől nagyon szomorúak vagyunk, hiszen Robi korosztálya egyik legtehetségesebb kosarasa idehaza. A fiatal szabályba még jövőre is belefért volna. Tavaly Jászberényben nagyon sokat fejlődött, ezért is igazoltuk le. Nagy erőssége lett volna csapatunknak, így hatalmas veszteség számunkra, hogy nem folytathatja profi karrierjét. Ugyanakkor nagyon örülünk, hogy időben kiderült a baj, hiszen a legfontosabb az egészség. Bármennyire is imádjuk ezt a sportágat, az életnél semmi sem fontosabb. Reméljük, hogy a profi kosárlabda-karrierje után is megtalálja a számítását Robi. Nagyon szurkolunk neki, és sok sikert kívánunk!

A pécsi csapat augusztus 9-én, hétfőn kezdi meg a felkészülést az új szezonra, ahol tehát Füzi már nem lesz ott. Rajta kívül viszont valamennyi játékos már az első naptól „felveszi a munkát”. A PVSK-Veolia kerete egyébként majdhogynem késznek tekinthető, most már csak egy légióst szeretne szerződtetni a klub 1-2-es posztra.

Fotó: Rónási Márton / PVSK

Hirdetés