21 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapHírzónaSzombati „shopping” – csattanós pofonokkal

Szombati „shopping” – csattanós pofonokkal

Mielőtt bárkit elrettentenénk kedvenc bevásárlóközpontjától: a címben emlegetett pofonok nem a vásárlókra várnak, mi több, ők shoppingolás közben még szurkolhatnak is az adok-kapok résztvevőinek: a sportág népszerűsítése érdekében ökölvívók költöznek ideiglenesen a Pécs Plaza „ételudvarába”.

(Képünk illusztráció)

Az immár 10. Horváth Géza-emlékversenyen ezúttal is a sportág legendás pécsi mesterére emlékeznek a mai idők öklözői: az ország szinte minden pontjáról, száznál többen húznak majd kesztyűt a súlycsoportok trófeáiért.

A Plazában egyébként nem is mindannyiukat, csak a már kiválasztott legjobb 20-25 párt láthatják az érdeklődők október 9-én 15 órától – a többiek a Verseny utcai PVSK-csarnokban léphetnek ringbe már aznap reggeltől.

Ahogy az egyre patinásabb viadal főszervezője, Paku Lajos elmondta, érdekesség, hogy a férfiaké mellett több női páros összecsapása is szerepel a programban. Sajnos a PVSK-Szentlőrinc korábbi világbajnoka, újdonsült vb-ezüstérmese, Kovács Mária újabb nemzetközi viadalokra készülve épp a válogatottal edzőtáborozik, így nem lehet itt. A férfiak között viszont tíz-tizenöt Vasutas-öklöző nevét is megtaláljuk a névsorban, közülük a legelőkelőbben jegyzett résztvevőnek az ifjúsági magyar bajnok, Panka György ígérkezik.

A jubileumi viadal kapcsán a szervezők egy vándorserleget is alapítottak: a csapatverseny győztesének járó trófeát elsőként a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. ajánlotta föl a legeredményesebb együttesnek.

Szűcs Zsolt írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő