11 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapSportLabdaTízpercnyi bénultság okozta az NKA vesztét

Tízpercnyi bénultság okozta az NKA vesztét

Jó első félidő után a harmadik negyedben leblokkolt az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata Szolnokon, ez pedig végül vereséget eredményezett.

A rájátszásba jutás szempontjából fontos idegenbeli meccset játszott szombaton az NKA a Tisza partján, igaz az nem volt jó előjel, hogy a csapat irányítója, Kerpel-Fronius Gáspár sérülés miatt el sem utazhatott Szolnokra. Ezzel együtt is az elős félidőben jól muzsikált Csirke Ferenc együttese. Mind a két oldalon a kemény védekezésről szólt a játék, de húsz perc után egy ponttal az Akadémia vezetet.

Aztán a hamradik negyedben az Olaj tovább szigorított védőmunkáján, amire a menet közben Meleg Gergőt is elveszítő NKA képtelen volt reagálni. Tíz perc alatt csupán négy pontot tudott szerezni a Rátgéber Akadémia együttesse, ez pedig megpecsételte a sorsát. Bár a záró felvonásban becsülettel mentek előre Kovácsék, a végén szorossá is tették, de a Szolnok nem hibázott az utolsó pillanatokban, így négy ponttal megnyerte a találkozót.

Így sem kell a kardjába dőlnie az NKA-nak, hiszen az alapszakasz utolsó fordulójában a pocsék formában lévő Körmendet kell legyőznie hazai pályán ahhoz, hogy a legjobb nyolcban végezzen. Jelen állás szerint erre minden esélye meg is van a csapatnak.

Szolnoki Oljabányász–NKA Universitas Pécs 68-64 (20-18, 14-17, 15-4, 19-25)
Kosárlabda-NB I., férfiak, 25. forduló.
Szolnoki Olajbányász: Jovanovics 9, EADS 17/3, Pallai, RUDNER 15/6, WIGGINS 14. Cs.: Pongó 6/6, Durham 5, Révész 2. Vezetőedző: Oliver Vidin.
NKA Universitas Pécs: NIKOLICS 14/6, Kovács P. 7/3, Durmo 8, MANJGAFICS 14/3, Herger. Cs.: WALKER 12/3, Henry 6, Scherer 3/3, Meleg, Lados. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Fotó: NKA

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő