Történelmi sikert aratott a Nemzeti Kosárlabda Akadémia csapata

Történelmi pillanat szemtanúi lehettünk vasárnap késő délután, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs ugyanis most mutatkozott be a felnőtt mezőnyben: az Ivica Mavrenski vezette férfi csapat a Győri KC-t fogadta az NB I. B Zöld-csoportjában. Szerencsére sok „szemtanú” volt, majdnem teljesen megtelt a lelátó, s a kilátogatók óriási hangulatot varázsoltak a csarnokba – pont olyan volt minden, amilyennek lennie kell egy felnőtt férfi bajnokin!

Persze nem véletlenül voltak olyan lelkesek és tüzesek a szurkolók! A Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs csapata ugyanis repülőrajtot vett, hamar jelentős előnyre tett szert (21-10), s bár később megtorpant egy időre, újra fel tudott pörögni, és végül közel harminc pontos győzelemmel esett át a tűzkeresztségen. Az első két negyedben védekezésben még jócskán akadtak problémák, nem véletlen, hogy a győriek 45 pontig jutottak (ezért még szoros volt a meccs: 49-45) – hogy aztán a következő húsz percben összesen csak 24-et szerezzenek.

Meleg Gergő dob kosárra

Nagyon szép dolgokat produkáltak ekkor Ivica Mavrenski tanítványai, volt „no-look pass”, futtában nyak mögött továbbadott labda, Vukastól szemkápráztató, ellenfélbolondító labdavezetés, na meg lett volna gyűrűszaggató zsákolás is, csak éppen Meleg Gergő kísérleténél leperdült a labda. Szóval minden volt, mi szem-szájnak ingere, nem csoda, hogy sokszor talpra ugrott a közönség. A meccs végén pedig hatalmas tapsot kaptak játékosaink – nagyon szép bemutatkozás volt ez!

Ivica Mavrenski, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs vezetőedzője: – Gratulálok a játékosaimnak! Főleg a nagyszünet után játszottunk jól. A második negyedben támadásban sajnos több rossz döntést is hoztunk, de összességében elégedett vagyok a látottakkal.

Megbeszéltük, hogy semlegesítjük a vendégek jó dobóit, nagyon örülök annak, hogy ez sikerült, továbbá annak is, hogy nem szedtek sok támadó lepattanót, ennek köszönhetően tudtunk gyorsan indulni és könnyű pontokat is szerezhettünk.

Rátvay Tamás, az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC vezetőedzője: – Látszott, hogy ezen az akadémián ezek a srácok kosarasok akarnak lenni! Energikusabbak, képzettebbek voltak nálunk, alázatosan játszottak. Mindez pont elég volt ahhoz, hogy ilyen különbséggel nyerjenek ellenünk. Gratulálok nekik, szépen játszottak!

Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 96-69 (27-18, 22-27, 24-13, 23-11)

Férfi kosárlabda NB I. B, Zöld-csoport. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, 350 néző.

Vezette: Nyilas István, Radnóti Miklós, Reisz Péter. Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs: Vukas 19/3, Fülöp 11/3, Benke 8/6, Meleg 15/3, Dobrijevic 18/3. Csere: Scherer 12/6, Fekete 7/3, Mezei, Váits 3/3, Rosic 3/3. Vezetőedző: Ivica Mavrenski. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC: Geiger 2, Rátvay T. 2, Gáll 13/9, Horváth Á. 7, Rátvay B. 17. Csere: Csaba Gy. 16, Berneczei 9, Nagy T., Kámán 3/3, Földesi. Vezetőedző: Rátvay Tamás.