16 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportLabdaTotálisan átalakult a PVSK kosárcsapata, amely megkezdte felkészülését a szezonra

Totálisan átalakult a PVSK kosárcsapata, amely megkezdte felkészülését a szezonra

A PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata ma reggel megkezdte felkészülését az új bajnoki szezonra. Dragan Alekszics vezetőedzőnek nem lesz könnyű dolga a hét hetes „előszezon” alatt, ugyanis szinte teljesen új csapatpt kell építenie.

Nem árult zsákbamacskát Bán Gábor, a PVSK kosárcsapatának ügyvezetője, amikor az előző, nem túl sikeres szezon után azt mondta, új csapatot építenek. Az előző évi keretből nincs már a PVSK kötelékében Ruják András, Demeter Attila, Veljko Budimir, Dragasevics Veljko, Carev Alekszej, Kenetth Funderburk, Mike Lewis, Bíró Levente és Krivacsevics Márkó sem. Azok közül, akik azért az A csoportban renre pályára is léptek, csupán a két center, Meleg Gergő sé Veljko Brkics Maradt Pécsett.

Érkezett viszont Oroszlányból Illés Máté és Bíró Olivér, a komoly A csoportos múlttal rendelkező, igaz az utóbbi másfél szezonban a 3×3-as kosárlabdára koncentráló Ivosev Tamás, a bajnok Falcotól Doktor Péter és bosnyák válogatott Almir Haszandics. Mellettük pedig féll csapatnyi olyan fiatal tehetség, akikre a PVSK B csoprotos csapatában is számítanak majd a következő szezonban. Illetve jött volna még a jászberényi Füzi Róbert is – akire ráadásul kulcszerep várhatott volna az U23-as szabály miatt –, azonban a fiatal kosarasnak pár napja derült ki, hogy szívproblámái vannak, be kellett fejeznie aktív pályafutását.

A ma reggeli első edzésen – amelyen persze az ismerkedés, aztán a futás játszotta a főszerpet – így is annyi játékos jelent meg, hogy abból kis túlzással egy teljes felkészülési tornát meg lehetett volna tölteni. Együtt indított ugyanis a PVSK A és B csoportos csapata, valamint az U20-as játéosok is. Lesz is átfedés, már a szakmai stábban is. A nagyok vezetőedzőjének, Dragan Alekszicsnek ugyanis az az Andrija Csirics lesz a segítője, aki e mellett a B csoportos csapatot is vezeti majd.

A kezdésnél Bán Gábor ügyvezető arról beszélt, hogy kemény szezon előtt áll a csapat, azonban bizakodva várja a rajtot. A PécsMa kérdésére megerősítette, hogy a most még távolmaradó Almir Haszandics pár napon belül csatlakozik majd a gárdához, illetve hátra van még egy légiós irányító szerződtetése is. A posztra elsősorban amerikai játékost keresnek, de a szakmai stáb még nem talált rá a tökéletes megoldást jelentő kosarasra.

Dragan Alekszics a célokról is beszélt. Bár a szakember tudja, hogy idén kimondottan fiatal csapattal vágnak neki a szezonnak, ennek ellenére is úgy véli, ki kell harcolniuk a legjobb nyolc közé kerülést. Ez persze valószínűleg nem csak az edző, de a kulubvezetés elvárása is, hiszen egy évtizednél is többet kell ahhoz visszamenni az időben, két két egymást követő olyan szezont találjunk, ahol a PVSK nem volt ott a play offban. A tavalyi gyengélkedés után tehát aligha férhet bele még egy olyan bajnoki évad, ahol nincs meg a nyolc.

Fotó: PVSK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő