13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportLabdaVári Attila lett a Magyar Vízilabda Szövetség új elnöke

Vári Attila lett a Magyar Vízilabda Szövetség új elnöke

A 42 éves Vári Attila Kemény Dénest váltja a poszton, utóbbi 2012 vége óta töltötte be a tisztséget, nyáron azonban jelezte, szeptember 30-ával távozik.

A szervezet vasárnapi közgyűlésén, a Duna Arénában a játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezetőt egyhangú döntéssel választották meg, megbízatása 2020. október 22-ig szól.

A szövetségi kapitányként három olimpiai bajnoki címet nyert sportvezető, Kemény Dénes már május végén jelezte, hogy távozik posztjáról.

A közgyűlésen Hesz Máté főtitkár, majd Kemény Dénes elnök tartott rövid beszédet. A szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok szakember már felszólalása elején jelezte, annak végén „magára hagyja” a közgyűlést, s valóban, szavai után távozott. De előtte ezt mondta.

„A mai nappal befejezem az elnöki tevékenységemet – kezdte Kemény Dénes. – Az elmúlt napokban végiggondoltam, mi történt az elmúlt hat évben, de nem kezdek bele a felsorolásba, hiszen ti is a vízilabdában éltetek, másrészt délig érvényes a terembérletünk. Ugyanakkor megköszönöm az elmúlt 22 év óriási élményeit. Köszönet a szeretetért, amelyet kaptam, ez adott erőt ahhoz, hogy most egészségesen álljak előttetek.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő