A pécsiek kedvenc vízilova idén sem maradt „pótszülők” nélkül

A pécsi állatkert nemrég 26. életévét betöltött vízilóbikáját, Bálintot tavaly fogadta örökbe az OTP. A bank régiós ügyvezető igazgatójának nagyon a szívéhez nőhetett háromtonnás „fiacskája”, hiszen a cég idén is meghosszabbította az örökbefogadást.   

A hatalmas jószág 1994 óta a pécsi zoo lakója, korábban a pécsi kenyérgyár volt egy ideig  névadó örökbefogadója, így van, aki Süti néven ismeri a vízilovat. A jelenleg Bálint névre hallgató emlős tavaly ünnepelte negyedszázados születésnapját, ekkor fogadta először örökbe a nagybank.

Idén Galovics Gábor régiós ügyvezető igazgató hosszabbította meg a cég nevében a víziló örökbefogadását, az ünnepélyes bejelentéskor pedig hangsúlyozta, a cégkultúrában nagyon fontos a fenntartható és környezettudatos környezet kialakítása, illetve a helyi közösségek támogatása és a társadalmi szerepvállalás. Ezen okokból is fogadták örökbe már második alkalommal Bálintot, korábbi nevén Sütit. Az állatok, az állatkert és a természetközeliség a szívügyük, amire érdemes támogatóként pénzt áldozni, mondta.

Siptár Dávid és Galovics Gábor, a háttérben pedig Bálint és gondozója

– A mai alkalom két okból különleges, hiszen egy korábbi együttműködést tudunk folytatni, és az állatkert 60. jubileumának első céges örökbefogadása is ez egyben. A zoo 60 éve azzal a céllal épült helyi összefogással, hogy a hazai fajokat bemutassa és védje. Ma ezek a célok kibővültek, mivel már egzotikus fajok is találhatóak nálunk. Azért dolgozunk, hogy a természet értékeire a mindennapokban is odafigyeljen a társadalom, sőt az állatkerteknek a fajmegmentő szerepe is nagyon fontos. Ebben minden látogató és támogató a partnerünk. Bálint fontos szereplője az állatkertnek, az örökbefogadással együtt járó támogatás révén a kifutóját tudjuk fejleszteni, játékokat tudunk neki vásárolni és olyan körülményeket és takarmányozást biztosítani a számára, ami hozzájárul a megfelelő tartásához – mondta el Siptár Dávid, az állatkert ügyvezetője.

Ugye, milyen gyönyörű állat a hiéna? Mégsem fogadja örökbe senki…

Lapunk kérdésére az ügyvezető elmondta, az örökbefogadási program szerencsére népszerű, sok állatra minden évben újra és újra van jelentkező. Sajnos azonban olyan egyedek is laknak a pécsi zooban, amik valami miatt nem olyan népszerűek ebből a szempontból: a halak és hüllők közül szinte egy sem talál általában „pótszülőre”; madarak közül is csak kevesen; a hiénák pedig szintén méltánytalanul népszerűtlenek, talán az Oroszlánkirály rajzfilm bemutatása óta nem tudják levetkőzni rossz hírnevüket. Az állatkert tájékoztatása szerint a tarvarjakat például még sosem fogadta örökbe senki.

Ha kedvünk támadna változtatni ezen, akkor IDE KATTINTVA indíthatjuk meg az örökbefogadási folyamatot.