Világbajnok szemelte ki a pécsi rúdtáncstúdiót! 

Egyszer csak jött egy e-mail, majd hamarosan maga a világbajnok is betoppant a pécsi táncstúdióba. Phoenix Kazree interneten látta a kedves kis edzőtermet, és annyira megtetszett neki, amit Pécsről látott, hogy bejelentkezett a lányokhoz órát tartani. Ők meg? Örömmel fogadták!

Az, hogy hogyan bukkant ránk, nem is tudom, és el is felejtettem megkérdezni – kezdte a történetet Dombai Szilvia a Pole Sport & Fitness Studio vezetője. De egyszer csak írt egy e-mailt a menedzsere, hogy minket választott ki Magyarországról a sportoló és szívesen meglátogatna minket.

Ő Phoenix Kazree, a 2015-ös világbajnok

A világbajnok épp most tartja európai turnéját, a pécsi kitérő pedig belefért neki.
– Azt mesélte, hogy nagyon megtetszett neki az, milyen kellemes helyen edzünk, és a sok kép, amit feltöltünk magunkról. A falunk, ami előtt edzünk, kifejezetten inspirálta – mondja Dombai Szilvia.

A Los Angelesből érkező sportoló vasárnap járt Pécsett, ahol nemcsak bemutatta, mit tud, hanem egy-két fogásra is megtanította a táncosokat

– Még Budapestről is érkeztek, hogy megnézzék Phoenixet, aki a fellépése után beállított minket is – meséli Szilvia. Legnagyobb meglepetésünkre az óra végén az is magabiztosan pörgött a rúdon, aki addig tartott valamitől. Nagyon nagy hatással volt ránk.

Phoenix profi táncosként kezdte, majd onnan tért át a rúdtáncra. 2015-ben művészi kategóriában lett világbajnok. Pécsett kétfajta mozgást is megtanított.

– Kétféle rúd van, a statikus és a forgó rúd. Ez utóbbin megtanította, hogyan kell akkora lendületet venni, hogy úgy nézzen ki a mozgás, mintha nagyon gyorsan forognánk. A másikon pedig elleshettük tőle, hogyan kell „repülést” imitálni a rúdon – mondja Szilvia.

Nagyon élvezte a pécsi fellépést és közös órát

Szilvia azért halkan azt is megjegyezte, hogy az óra végén több lánynak a tenyere bánta a kemény edzést, mert volt olyan, akinek még a bőre is lejött. De persze mindent megért a nagy találkozás – tette hozzá a Pole Sport & Fitness Studio vezetője.

A hétvége más sikert is tartogatott a pécsiek számára

Szántó Csenge bronzérmet szerzett

Ha pedig már a rúdsportnál járunk, meg kell említenünk Szántó Csengét is, aki hatalmas sikert ért el Olaszországban. Csenge a Pole Art Italy nemzetközi, kiemelt versenyén elhozta a bronzérmet. A nagyon erős mezőnyben több orosz és ukrán elit versenyzőt is megelőzött. Csengéről itt írtunk korábban.

hirdetés
Hirdetés