Az anyáknak és a gyerekeknek szól a tv-torony májusi fényjátéka

Májusban is különleges fényekbe öltözik több jelentős ünnep- és világnap alkalmából a város talán legismertebb jelképe, a tv-torony. Alábbi cikkünkből kiderül, hogy mikor és miért lesz érdemes felnézni gyönyörű színekben pompázó adótoronyra.

hirdetés

Amióta az országban egyedülálló módon modern, gyönyörű, látványos és meghökkentően gazdaságos LED-világítású fényfestést kapott a pécsi tv-torony, minden este érdemes felnézni rá, hiszen különböző színeivel, színkombinációival és színes fényjátékával mindig képes lenyűgözni a pécsieket és a turistákat.

A Harman pécsi gyárában készült intelligens lámpák élénk fényei ugyan minden este, mondhatni menetrendszerűen váltakozva borítják be a város talán legismertebb jelképét, azonban a Pécs felett magasodó ikonikus torony „fényruhájának” játékát még látványosabbá teszi az, hogy a tornyot különböző világnapokon, kiemelt alkalmakkor, nemzeti és helyi ünnepeken speciális fényekbe „öltöztetik”. Nem lesz ez másként májusban sem, de ne rohanjunk ennyire előre.

A Tüke Kártyát hirdeti a tv-torony is

Zöld lesz a Tüke Kártya Napján

A májusi fényjátékok felvezetőjeként érdemes kiemelni, hogy a torony április 29-én, a tavaly kiadott és érvényesített Tüke Kártyák – melyek egyébként június 15-ig érvényesek – meghosszabbítási időszakának első napján, azaz az Új Tüke Kártya Napján is nem mindennapi színeket kap: a zöld sok-sok árnyalata váltakozik majd, a világoszöld színvariációk úsznak át a sötétzöldes árnyalatokba.

Az anyák előtt tiszteleg és gyermeknapi ajándékot is hoz a tv-torony

Ezt követően május 5-én, anyák napján láthatunk új színeket a tv-tornyon. A pécsi anyák előtt tisztelgő fénypompában az épület felül mályva, középen halvány lila, lent pedig szintén mályva színbe burkolózik. Másnap, május 6-án, a Magyar Sport Napján – nem meglepő módon – a nemzeti trikolor színeit ölti magára a tv-torony.

Megannyi színben pompázik májusban is

Május 9-én, az Európai Unió napján az unió zászlajának színeire utalva a torony fent kék lesz, középen sárga, lent pedig újfent kék. Végezetül, május 25-én, a Városi Gyereknap alkalmából is különleges színeket láthatunk a tornyon: gyereknapi ajándékként fent azúrkék, középen élénk narancssárga, lent pedig élénk-rózsaszín kombinációban kápráztatja majd el a kicsiket.

Nem csak szép, gazdaságos is

A pécsi tv-tornyot a legmodernebb LED-technikával szerelték fel, amelynek fogyasztása döbbenetesen alacsony: a torony világítása átlagosan óránként 3,5-4 kW fogyasztással jár. Ez annyi, mint 2-3 háztartási porszívóé, de hasonló mennyiségű áramot használ egy komolyabb lakásklíma is.

hirdetés

Hirdetés