Brutális versenyautó-csodák szállták meg a Mecseket

Több mint 70 csúcsjármű várja ma egész nap az autórajongókat az I. Pécsi Hegyi Emléktalálkozón a Remeteréten, a régi mecseki hegyiversenyek tiszteletére. Még nem késő indulni, jó hangulat, majális, büfé, retró slágerek, kiskocsik, és persze a legmenőbb versenyautók hívogatnak mindenkit.

hirdetés

15 év telt el, mikor a Mecseken legutoljára hegyiverseny volt, pedig a sportág még ma is népszerű Európa-szerte, sőt városunkban is nagy hagyománya volt egykor az ilyen típusú versenyzésnek. Ennek tiszteletére rendezték ma Pécsre a különleges találkozót, ahol sok versenyautó-kedvelő érdeklődő, rajongó bizonyára remekül érzi majd magát.

A szuper, ingyenes esemény a remeteréti hátsó salakos parkolóban kapott helyet. Az egész napos majális jellegű kiállításra régi nagy nevek, veteránautósok, hegyiversenyzők, raliversenyzők hozták el autóikat a gyerekek és felnőttek nagy örömére.

A csúcskocsikat be is indítják, sőt aki szeretne, be is tud ülni – óriási élmény ez az apróságoknak.

Mi is kint jártunk, és készítettünk kedvcsinálóként néhány képet!

Több mint hetven autócsoda várja a látogatókat! Trabantok, Ladák, Lanciák, Skodák…

Bizony, némelyik nagyon nem hasonlít a sima utcai kocsikra, olyan járműveket képzeljünk el, mint a Forma-1-es autók, szélesítésekkel, szárnyakkal.

Skoda-hármas:

„Őt” az elmúlt napokban a városban is láthattuk:

Volt néhány szép Lancia is:

Nagyon sokan voltak kíváncsiak az eseményre, nem túlzás azt mondani, megtelt a parkoló.

Kell a levegő a motornak!

Az esemény részletei ide kattintva olvashatók.