Buzizók rohanták meg az egyetemet, a tanszékvezető kőkemény posztban reagált

Van hatása a helyi Fidesz-média és Hoppál Péter áldásos tevékenységének.

hirdetés
Uránia Mozi

Nemrég írtunk róla, micsoda Arany Troll-díjas posztokat eresztett el a Facebookon Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő az Emberség Erejével Alapítvány (EEA) érzékenyítő programja kapcsán. Utóbbinak körülbelül egytized részét képezte a gyereket nevelő azonos nemű párok alkotta családokkal kapcsolatban felmerülő kérdésekkel és problémákkal való foglalkozás, a helyi Fidesz-média mégis tigrisként ugrott rá a témára és kánonban ragozta napokig, hogy itt a világvége, mert középiskolások szembesülnek azzal a ténnyel, hogy léteznek azonos nemű párok és – milyen furcsa! – emberhez méltó életet szeretnének élni.

Hogy komoly hatása tud lenni az ilyen újságcikkeknek és politikusi kirohanásoknak, azt Polyák Gábor, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék tanszékvezetőjének Facebook-posztja bizonyítja. Polyák arról írt ma a közösségi oldalon, hogy a cikkek és posztok megjelenését követően „fideszes nyugdíjasok” árasztották el a kommunikációs tanszéket, „számonkérve a kollégáimon, hogy miért engedjük be ide a buzikat”. (Az EEA programja a Zsolnay-negyedben, a kommunikáció tanszék épületében zajlott.)

A tanszékvezető szerint „Hoppál Péter, bukott fideszes politikus, egyelőre országgyűlési képviselő nem mellesleg a PTE adjunktusa” a Facebookon „nem túl burkoltan azt javasolja, hogy az Emberség tagjait, mint a gyerekek megrontóit fojtsuk vízbe”.

Polyák azt írja, hogy míg egy országgyűlési képviselő ilyeneket enged meg magának, őt rendszeresen „lepisszegik” az egyetemen, hogy ne beszéljen annyit nyilvánosan politikáról.

„Az egyetem hogy tűrheti el, hogy egy oktatója, legyen bár történetesen országgyűlési képviselő, uszítson? Az egyetem miért fél attól, hogy a falai között az emberi jogokról beszélnek? Az a dolgunk, hogy most is elmondjuk a diákjainknak, hogy amit maguk körül látnak, az nem végleges, főleg nem normális, hogy kölcsönös tisztelet és megértés nélkül nincs társadalom. Én erről ne beszéljek, Hoppál meg bibliai idézetbe bújtatva, fideszkeresztényi módon gyűlölködhessen?” – fogalmaz az egyetemi oktató.

A következőképpen zárul a szöveg: „Az egyetem egy eszme, a szabad és párbeszédképes világ eszméje, a teljesítményalapú felemelkedés eszméje. Biztosan nem bukott politikusok… melegedőhelye.”