Dolgozol, de még sincs munkahelyed? Itt bérelhetsz munkaállomást!

A digitális nomádoknak, olyan pécsi vállalkozóknak, akiknek munkájuk során nincs megkövetelve a személyes jelenlét, néha nagy dilemma, hogy hol töltsék munkaidejüket. Pécsett számos olyan tér létezik, ahol munkaállomásokat vehetünk bérbe kedvező áron, kellemes környezetért és internetelérésért cserébe. Megpróbáltuk ezeket összegyűjteni.

Kohó Co-working House Pécs

A Kohóban két szint van: a lenti részen tíz munkaállomás található hagyományos asztalokkal, az „állva-munka” szerelmeseinek pedig pult is van, ahol kényelmesen égethetik a zsírt munka közben. Az emeleten egy nagyobb tárgyaló található projektorral és whiteboarddal, de a külön boxokban további co-workereknek is van hely. A felső részen találunk kanapét, függőágyat és csocsóasztalt is. A Kohó 8-tól 4-ig van nyitva, de van lehetőség a fenti terem bérlésére munkaidő után is, ehhez biztosítanak személyzetet is.

Hol? 7626 Pécs, Koller utca 5/2.
Mit kapok cserébe? A hagyományos co-worker-asztalokat két módon vehetjük bérbe: vannak kisebb és nagyobb bérletek, 5, illetve 20 napos – ezekből is kiválaszthatjuk, hogy naponta 4 vagy 8 órát szeretnénk dolgozni –, de lehetőség van egyszeri 1, 4 vagy 8 órás jegyet váltani. Ezekhez jár ajándék kávé, szóda. A bérleteseknek biztosítják egy-egy doboz használatát is, így nem kell cipelnünk a munkához szükséges anyagokat. Mindezen túl, valamennyi co-worker használhatja a nyomtatót, és a mikróval, hűtővel és vízforralóval felszerelt konyhát.


K64 közösségi iroda

A K64 egy olyan alulról szerveződő kisközösség befogadó tere, ahol különböző szakterületeken tevékenykedő bérlők is megtalálhatják a helyüket. Az irodát környezet- és emberbarát módon alakították ki a tulajdonosok, akik kiemelt figyelmet fordítanak az energiatakarékosságra, arra, hogy kevesebb hulladékot termeljenek, és minél többet újrahasznosítsanak. A K64-ben találunk egy teret, ahol a co-workerek dolgoznak, két alkotóműhelyt, és egy közös tárgyalótermet is. Mint megtudtuk, jelenleg minden munkaállomás bérbe van adva, de üresedés bármikor lehet, ezért érdemes érdeklődni.

Hol? 7626 Pécs, Király u. 64.
Mit kapok cserébe? A K64 mintegy 80 négyzetméterén 4 szoba található, ahol mindenkinek megvan a privát szférája, de lehetőség van az együttműködésre is, egy-egy projekt keretén belül. Minimum egy hónapra tudunk bérbe venni munkaállomást, időmaximum azonban nincs megadva. A bérlők az iroda alatti Szabadkikötőben kedvezményesen fogyaszthatnak.


F14 közösségi iroda

Az F14 közösségi irodát 2017 decemberében indították útjára a tulajdonosok, a P’artisan co-working irodával egyidejűleg. Az iroda a Ferencesek utcája 14. szám alatt található, itt 110 négyzetméteren 3 helyiség lett kialakítva, ahol 8 ember talál kényelmes munkaállomást. Bár 2018 augusztusa óta állandó csapattal működik az iroda – úgy alakult, hogy 1-1 helyiségben azonos szakmai területen dolgozók foglalnak helyet, így van építész és informatikus szoba – lehet jelentkezni, hátha lesz megüresedett hely.

Hol? 7624 Pécs, Ferencesek utcája 14.
Mit kapok cserébe? Ezt az irodát leginkább a bútorozás, a polgári hangulat miatt szokták választani. A bérleti díjba beletartozik a közös konyha használata, és a takarítási díj is.


Inverz Stúdió

Az Inverz Stúdió három éve működik a Vince utcában található Létra Alkotói Ház első szintjén. A 100 négyzetméteres műteremben szeptembertől csak fotós vállalkozások működnek Szepesvári Petra fotós vezetésével. Jelenleg öt bérlő működik együtt a stúdióban, és bár jelenleg a csapat teljes, bármikor lehet jelentkezni, sosem lehet tudni, mikor lesz üresedés. A loft jellegű műterem az épület adottságainak köszönhetően nagy ablakokkal, tágas térrel rendelkezik, így napfényműteremként abszolút funkcionáló hangulatos hely az Inverz Stúdió.

Hol? 7625 Pécs, Vince u. 15.
Mit kapok cserébe? A stúdióban lehetőség van alkalmi és fix bérlésre. Akik a folyamatos bérlési lehetőséget választják, tárolhatják a fotózáshoz szükséges dolgaikat, kellékeiket a stúdióban, de a bérleti díj magában foglalja a rezsin felül a takarítást és a teakonyha használatát is. Lehetőség van alkalmi bérlésre is, ez utóbbi óradíjhoz kötött.

hirdetés
Hirdetés