Az elmúlt időszakban többször is beszámolhattunk arról, hogy egyre több fejlesztés körvonalazódik, sőt folyik is a Déli Ipari Parkban. A pécsi közgyűlés legutóbbi ülésén újabb beruházásról döntött.

hirdetés

A hosszú ideig tartó üresség után több üzemcsarnok is épül már a pécsi Déli Ipari Parkban. Nemrégiben számoltunk be róla, hogy egy magyar tulajdonú cég, a Lemeztechnika tavaly egy 2500 négyzetméteres csarnokot húzott fel a Déli Ipari Parkban. Most pedig tovább bővülnek, egy újabb, 5700 négyzetméteres üzemcsarnokot alakítanak ki, az építkezés már folyik is. Ezzel a 120 főt foglalkoztató vállalat természetesen új munkahelyeket is teremt.

Ez azonban nem az egyetlen beruházás a Déli Ipari Parkban, hiszen ahogy megírtuk, az önkormányzat egy 4500 négyzetméteres üzemcsarnokot alakít ki, itt az építési munkák szintén zajlanak. Erre azért van szükség, mert egyre több befektető igényelne komplett infrastruktúrát, azaz üzemcsarnokot is. A tervek szerint a közeljövőben bérlőre is talál ez a nagyméretű csarnok, ami újabb munkahelyeket hoz létre Pécsett.

Több helyszínen is folyik a munka

A közgyűlés a márciusi ülésén egy újabb üzemcsarnok-fejlesztés többletfinanszírozásáról is döntött, mivel a kivitelező itt megvan, hamarosan még egy építkezés indulhat a Déli Ipari Parkban. A teljes beruházás értéke több százmillió forint, egy mintegy 1800 négyzetméteres üzemcsarnok épül meg az ipari parkban.

Emellett már előkészítés alatt van egy következő üzemcsarnok-építési program is a Déli Ipari Parkban, hasonló konstrukcióban. Decsi István, Pécs alpolgármestere korábban lapunknak elmondta, összességében több milliárd forintot meghaladó fejlesztések ezek, amelyek 300-350 új munkahelyet jelenthetnek az ipari parkba betelepedő üzemekben.
Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy egy óriásberuházás is elkezdődik hamarosan, hiszen a dél-koreai világcég, a Hanon is Pécsett épít üzemet zöldmezős beruházással. Az autóipari társaság Pécsen első körben több mint 450 új munkahelyet teremt az ultramodern gyárban, de a szakemberek szerint a Hanon a városban hosszú távra tervez, így további bővítésre is van lehetőség.

Hirdetés