Egy több mint 162 millió forintos fejlesztés zárult le a pécsi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolában, az egyházmegye beruházásában megújult a tetőszerkezet, a nyílászárók, új menza és számítástechnika-terem is várja a diákokat.

A napokban adták át a Pécs keleti városrészében található Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola felújított épületrészeit. Mint a pécsi püspökség által közzétett hírből kiderül, megújult az épület teljes tetőszerkezete, valamint az összes nyílászáró cseréjére is sor került. Kialakítottak egy új ebédlőt és ahhoz kapcsolódóan egy európai szabványoknak is megfelelő tálaló konyhát. Az iskola továbbá korszerű technika- és számítástechnika-teremmel bővült. A fenntartó Pécsi Egyházmegye 162 millió forintot költött a beruházásra.

Az átadóünnepségen Dohóczki Péter, az egyházmegye gazdasági igazgatója elmondta, az elmúlt évek tatarozási munkálatainak végére most ez a nagy beruházás tesz pontot és biztosítja a zavartalan üzemelést. Udvardy György pécsi megyés püspök az együtt növekedés alkalmának, ünnepének nevezte a hétfői napot.

Az egyházmegye idei terve a Néri Szent Fülöp iskola udvarának felújítása, amelyben egy játszóteret alakítanak ki. Napirenden van továbbá az intézmény teljes körű belső felújítása, ami a közeljövőben fog megvalósulni.

A Néri Szent Fülöp nevét viselő intézmény szegény sorsú gyerekeknek biztosítja az oktatását nap mint nap Pécs északkeleti részén. Sok esetben olyan gyerekekről van szó, akiknek ez az egyetlen lehetőségük a tanulás által felkészülni az életre. Az iskoláról, a fejlesztésről további részletek az egyházmegye oldalán, ITT olvashatóak.

Fotók: Pécsi Egyházmegye, Harasztovics Arnold