Keresik a pécsi parkolók „angyalát”!

Nem ez az első eset, hogy a pécsiek kedvességéről és segítőkészségéről írunk. Volt már, hogy egy család kerékpárjait mentette valaki a zuhogó esőben, vagy kereket cseréltek a zsaruk egy néninek, most pedig egy ismeretlen autójára tettek parkolójegyet, aki ezzel megúszta a büntetést. Most keresik a jótevőt, mi pedig így segítünk!

hirdetés

Cser Gábor és barátnője Kaposvárról érkezett a pécsi Árkádba, hogy egy-két dolgot beszerezzenek. Az autójukat a szomszédos parkolóban hagyták, majd jegyet váltottak.

– Igen ám, de a nagy vásárlásban elfelejtettem, hogy meddig is szól a jegyünk pontosan. Úgy emlékeztem, hogy 17 óra 12 percig – meséli Gábor.

De a jegy egy órával korábban, 16.12-kor lejárt, és az ellenőr ez idő alatt érkezett is.

– Valaki viszont láthatta, hogy éppen az autómnál áll az ellenőr és megbüntet, mert a büntetős zacskó mellett egy érvényes parkolójegy is oda volt tűzve – mondja Gábor.

Gábor a 3900 forintos büntetést ugyan megkapta, de az érvényes parkolójeggyel, amit a büntetéssel egy időben váltottak ki, kérvényezhette, hogy tekintsenek el a bírságtól.

– Meglepett, hogy vannak még olyan emberek, akik figyelnek a másikra. Számomra ez egy hatalmas gesztus volt és szeretném megköszönni – mondja Gábor.

Gábor most a közösségi médiában keresi jótevőjét, hogy elmondja neki, milyen jól esett a figyelmessége.

Mert Pécs ilyen hely! 

Az eset kapcsán egyébként kommentek hada követte a bejegyzést. Többen azt írták, ők is voltak már szemtanúi a pécsiek kedvességének. Megesett például, hogy egy néninek adták át érvényes buszjegyüket az emberek, mert ő rossz tikettet lyukasztott ki.

 

 

hirdetés