Kinevezték a Pécsi Állatkert új igazgatóját

A pécsi állatkert főépülete

Hét jelentkező közül a keddi online konzultáció után a polgármester a korábbi szakmai vezetőt, Andricz Bertoldot nevezte ki a Pécs Állatkert NKft. igazgatójának – tájékoztatta lapunkat a pécsi önkormányzat.

hirdetés
Uránia Mozi

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Siptár Dávid, a pécsi állatkert volt igazgatója tavaly novemberben személyes okokra hivatkozva nyújtotta be felmondását a városházán, az intézményt ezután még december 3-ig vezette. Az önkormányzat az igazgató felmondása után vezetői pályázatot írt ki a Pécsi Állatkert Közhasznú Kft. következő vezetőjének kiválasztása érdekében. A korábbi vezető feladatait február 28-ig Andricz Bertold, az állatkert szakmai igazgatóhelyettese látta el.

Mint kiderül a városháza közleményéből, heten jelentkeztek az igazgatói pályázatára. Hosszú évek óta nem volt pályáztatás a cégvezetői pozícióra, a most lezárult tender alapján azonban elmondható, hogy „nemcsak az átláthatóságot, hanem a szakmaiságot is erősítette a pályázat”.

A jelentkezőket meghallgatta az önkormányzati bírálóbizottság, amely a Magyar Állatkertek Szövetségének tagjával egészült ki. A szakmai szervezet képviselője a jelentkezőkről alkotott szakvéleménnyel járult hozzá a kiválasztás sikeréhez. A keddi, online konzultáción a képviselők a bírálóbizottság első számú jelöltjének, Andricz Bertoldnak a kinevezését támogatták, így március 1-jétől immár hivatalosan is a szakember veszi át Siptár Dávid helyét – írja az önkormányzat.

– Andricz Bertold egész pályafutása a pécsi állatkerthez kötődik, végigjárta a ranglétrát, legutóbb az állatkert szakmai vezetőjeként, majd az előző igazgató távozását követően megbízott vezetőként dolgozott a cégnél. Azt várjuk tőle, hogy mutasson élénk pályázati aktivitást, hozzon tető alá további fejlesztéseket, és gondoskodjon olyan attrakciókról, amelyek segítenek még vonzóbbá tenni a pécsi állatkertet. A pályázatnak része volt a mecseki területek, így az egykori vidámpark területére vonatkozó fejlesztési elképzelések elkészítése is, ennek kapcsán arra biztatom az új igazgatót, hogy az ötletgazdákkal egyeztetve ezek közül minél többet építsen majd be a vezetői programjába – foglalta össze Bognár Szilvia, Pécs kulturális területért felelős alpolgármestere.