48 éve annak, hogy megnyílt a pécsi tv-torony

A 197 méter magas pécsi tévétorony a Mecsekben, az 535 méter magas Misina csúcsán áll. 1973. április 4-én nyílt meg, azóta Magyarország legmagasabb épülete. A pécsieknek tehát ma nem csak húsvét vasárnap ad okot az ünneplésre.

hirdetés
Uránia Mozi

A jeles nap alkalmából összegyűjtöttük kedvenc képeinket és néhány érdekességet városunk egyik legkedveltebb nevezetességéről.

Így nézett ki a torony 1973-ban, a nyitás évében

Pécsről szinte mindenkinek az első dolgok között ugrik be a tv-torony, mely nem csak városunk, de az egész ország legmagasabb építménye. De vajon ki ismeri az igazi titkát? Cikkünkből kiderül. 

A tv-torony a Havihegyről: ma húsvét vasárnapot és a patinás épületet is ünnepeljük Pécsett
Nemzeti színekbe öltöztették a pécsi tv-tornyot

A pécsiek most már megszokták, hogy a város legmagasabb épülete évek óta minden este más-más pompás színben ragyog. Volt rá példa, hogy karácsonykor szavazhattunk, milyen fény árassza el a pécsi éjszakát.

Ilyen, mikor a vihar nem kímélti a pécsi tornyot sem

Évente akár többször is előfordul, hogy „villámokat szór” a pécsi tv-torony. Ez legutóbb néhány napja történt meg, akkor videót és képeket is megosztottunk róla olvasóinkkal.

Nemsokára a torony környéke megszépül

Mint arról lapunk beszámolt, nemsokára megszépül a tv-torony környéke: a Misina Ötletbörze nyertese, az „Aktív Misina” koncepcióterv egy olyan mozgás- és túraközpontot vázol, amely a természetjárók és sportolni vágyók minden igényét kielégíti.

Csodálatos látványt nyújt a ködben (Fotó: MTI)

De nem ez az egyetlen különleges kép, mely városunk látványosságáról készült. 2015-ben például igazi sztár lett a toronyból. 

Még több lélegzetelállító fotó a pécsi tv-torony hivatalos Instagram-oldalán!

Kiemelt kép: Rétfalvi Gergely