Megint alkotott a pécsi mentő, aki vonulások között fest

Újabb alkotással bővült a pécsi mentőállomás fala – adta hírül a Pécs II-es Mentőállomás közösségi oldalán. A nem mindennapi falfestményt Marosfalvi András alkotta a vonulások között. A pécsi férfi harminc éve ment életeket, de két éve festeni is elkezdett. Korábban az nyilatkozta, azért fest, hogy szebbé varázsolja a környezetet, amiben nap mint nap dolgoznak. Szerintünk ez már jóval túlmutat ezen, mutatjuk a csodálatos műveket!

A mentő még arra is figyelt, hogyan fotózza meg az alkotást

Marosfalvi András korábban azt nyilatkozta, hogy a mentőállomás garázsában kezdett festeni.

Az Audrey is új

– Az első képemet félig poénnak szántam, mert a garázs szürkés falába beleradíroztam egy női arcot. Majd a száját vörösre festettem. Ezen jót derültek a fiúk, és ez adott kezdő löketet a többi képhez is – meséli a kezdeteket András.

Kifesti a mentősök gondolatát

Marosfalvi András építészmérnöknek készült, de kiderült róla, hogy színtévesztő. Ezért választotta ezt a hivatást. Most pedig abban éli ki művészi hajlamát, hogy társainak fest és rajzol.

– A képek témái között természetesen vidámabbak is vannak, mert pont az volt a célom, hogy ezt a helyet kicsit kimozdítsam a komorságából. Az itt szolgálatot teljesítő kollégáim 24 órás váltásban vannak. Szerintem nem mindegy, milyen légkör veszi őket körül – mondta András.

Az első rajz, amit félig a garázs fala „alkotott”