Neked pár kilométer futás, a gyermekeknek hatalmas segítség!

Az Árkád Pécs Futófesztivál jótékonysági verseny, mellyel nem csak a korai fejlesztést igénylő gyermekeknek segítünk, de remek élménnyel is gazdagodhatunk. Felnőttek és gyermekek számára is teljesíthető távok, rengeteg meglepetés és nyeremény várja a sportolókat. Június 1-ig lehet jelentkezni!

hirdetés

Az „Ők is a mi gyermekeink” Alapítvány a sérült gyermekeket nevelő családok megsegítésére jött létre Pécsett 24 évvel ezelőtt. Azóta töretlenül segítik a gyermekek korai fejlesztését például közös szabadidős programok szervezésével és olyan nagy értékű játékok, könyvek, illetve fejlesztőeszközök kölcsönadásával, melyeket a családok nem tudnának megengedni magukkal. Munkatársaikat szakmai továbbképzések finanszírozásával, konferenciák szervezésével támogatják a folyamatos fejlődésben.

Az alapítvány munkatársai küldetésüknek érzik az ismeretterjesztést, szemléletformálást, hogy minél többen halljanak a korai felismerés és fejlesztés jelentőségéről. Éves szinten körülbelül 120 családdal állnak rendszeresen kapcsolatban Pécsről és a környékről. Céljuk a sérült gyermeket nevelő családok peremre kerülését megelőzni, biztosítani minél teljesebb társadalmi befogadásukat.

– A közösségi élet kiemelkedő jellemzője, hogy nem csak a közös gond, a fejlesztendő gyermek kapcsolja össze a szülőket, hanem az öröm, egymás megerősítése, fórumok, klubok, kirándulások, ünnepek alkalmával átélt közös élmények is. Nagyon örültünk a lehetőségnek, és megtiszteltetésnek érezzük azt, hogy a mi alapítványunkat tartotta arra érdemesnek a szervező, hogy támogassa. Ez egy komoly lehetőség arra, hogy minél szélesebb körben felhívjuk a figyelmet a korai felismerés és fejlesztés jelentőségére – mondta el lapunknak a futófesztivál kapcsán Kiss Bernadett, az alapítvány elnöke és a Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pécsi Tagintézményének konduktora.

Hozzátette, az alapítvány önkéntesei és a korai fejlesztésben dolgozó gyógypedagógusok, szakemberek a jótékonysági futáson valamennyien részt fognak venni:

A jótékonysági futás keretében összegyűjtött összeget a korai fejlesztő, a fenti képen látható Snoezelen fényterápiás szobájának felújítására szeretnék fordítani. Ez a szoba olyan burkolattal, fény- és hangterápiás eszközökkel, fejlesztő eszközökkel van felszerelve, amelyek jótékony, stimuláló hatásukkal serkentik a figyelem, az érzékelés és az észlelés fejlődését, ezáltal a gyermekek látási, hallási, érzékelési, kommunikációs és mozgásos képességeit is. Többek között ez a szoba ad helyet a bazális stimulációnak, amely az extrém koraszülöttek, az éretlen idegrendszerrel rendelkező gyermekek, valamint a halmozott sérüléssel élő gyermekek egyik elsődleges terápiája. Mindezek mellet pedig örömöt ad a sokszor nehéz helyzetben lévő kicsik számára.

A futófesztiválról, nevezési díjakról további információk ITT takálhatóak

Aki nem vesz részt a jótékonysági futáson, adományával is segítheti a munkát: 

„Ők is a mi gyermekeink” Alapítvány bankszámlaszáma: ERSTE BANK 11992000-02509385-00000000
Adószáma: 18307247-1-02

Kiemelt kép: ÁRKÁD Pécs Facebook

Hirdetés