Pávát és Csizit is meghallgatná Volvo-ügyben a beperelt holland közvetítő cég

Csizi Péter volt alpolgármester és Páva Zsolt volt polgármester egy 2015-ös sajtótájékoztatón

Kártérítési pert folytat a Tüke Busz Zrt. a holland Bus & Coach ellen a pécsi Volvo-beszerzés kapcsán. A Pécsi Stop úgy tudja, a holland cég Páva Zsolt volt polgármester, Csizi Péter volt alpolgármester és Keresztes László Lóránt LMP-s parlamenti, volt önkormányzati képviselő meghallgatását indítványozta az ügyben.

hirdetés

A múlt héten készített interjút a Fidesz-közeli Pécsi Újság a Volvo-ügy egyik gyanúsítottjával, a Pécsi Sörfőzde volt igazgatójával, Csengő Andrással. Csengő az interjúban többek között elmondta azt is, hogy a Tüke Busz beperelte a Volvo holland leányvállalata és a pécsi önkormányzat buszos cége között közvetítő társaságot, aminek ő 2015-ben a magyarországi képviselője volt. Azt már lapunk derítette ki, hogy a Tüke Busz még tavaly nyáron, tehát a Fidesz pécsi regnálása idején indított pert a Bus & Coach ellen, 700 ezer eurót követelve.

A Pécsi Stop információi szerint a Bus & Coach ellenkérelmet nyújtott be, amelyben egyebek mellett Páva Zsolt volt polgármester, Csizi Péter volt alpolgármester és Keresztes László Lóránt LMP-s parlamenti, volt önkormányzati képviselő meghallgatását indítványozták.