A pécsi önkormányzatnak nincs köze a biztonsági őr eltávolításához

Az egyik baloldali blog szenzációként tálalva az sugallta, hogy a Városházán szolgálatot teljesítő biztonsági cég alkalmazottját a pécsi önkormányzat távolította el, miután nem látta el a feladatát Kósa Lajos miniszter pécsi látogatásakor. A történet azonban nagyon nem stimmel a Pécsi Újság.hu értesülései és az OKPécs.hu videós elemzése szerint.

A Pécsi Újság.hu és az OKPécs.hu ugyanis utánajárt a dolognak, miután a baloldali blogokon megjelent, hogy Kósa Lajos miniszter múlt heti látogatása után kirúgták azt a biztonsági őrt, akinek az lett volna a feladata, hogy biztosítsa a Városháza kijáratát annak érdekében, hogy az onnan kihajtó, vagy behajtó autók ki tudjanak állni.

A biztonsági őr azzal védekezett, hogy ő csak annyi időre hagyta el a helyét, amíg a mellékhelyiségben volt, és amíg elvégezte a dolgát, addig parkoltak le a Városháza kapujához, így akadályozva a szabad behajtás. Ezt követően húzta meg Kósa Lajos sofőrje a szolgálati kocsit.

A blogok mindezt a pécsi önkormányzat nyakába varrták, igen ám, de a férfit nem az önkormányzat, hanem egy őrző-védő cég alkalmazza, így csak ők ítélhették meg azt, hogy az alkalmazottjaik a munkájukat miként látják, vagy nem látják el, tehát ők döntöttek az elbocsátásról.

A Pécsi Újság.hu értesülései szerint ráadásul a férfi maga is elismerte a hibáját, sőt, az sem fedheti a valóságot, hogy a férfi elhagyta volna a Városháza kijáratát azért, mert szólította a szükség, hanem egyszerűen a rábízott feladatot nem látta el.

Az OKPécs.hu videós elemzést is készített, amin jól látszik, hogy a férfi egy társával együtt és Berkecz Balázzsal, az Együtt demonstráló – Karácsony Gergely beszédét korábban botrányosa módon rögzítő  – politikusával várja a minisztert. Berkecz ugyanis mindent felvett és az ő felvétele alapján Kósa érkezésekor is ott lehetett a kapuban az eltávolított biztonsági őr.

A protokoll szerint egyébként az ilyen helyzetekben az őrző-védő cégek nem akadályozzák meg azt, hogy az alkalmazottak a szükségük elvégezzék, a helyük elhagyásához azonban engedélyt kell kérniük, illetve akár helyettesítést is.

Hirdetés