A teljes szakasz új aszfaltburkolatot kap.

Tavaly szeptember közepén kezdődött az úgynevezett „települési mélyvonal” fejlesztése, a bruttó 754 millió forintból megvalósuló projekt keretén belül a város alatt – azaz a város mélyvonalán – húzódó csapadékvízelvezető-rendszert korszerűsítik és bővítik az Ipar utcától a Veress Endre utcáig tartó mintegy 2950 méter hosszúságú szakaszon. A munka során új víz- és csapadékcsatornákat is kiépítenek azokon a helyeken, ahol a vízelvezetés nem volt megoldott.

A mélyvonal fejlesztésének legújabb fejleményeiről az önkormányzat május 13-án számolt be egy közleményben.

Mint írják, az 1-0-0 főgyűjtő csapadékvíz-csatornával kapcsolatos kivitelezési munkák az előzetes tervek szerint zajlanak.

A kivitelezés utolsó szakaszában az alábbi munkálatok fejeződnek be a területen:

 • A Veress Endre utcai rendelőintézet és az Ybl Miklós utca között a szennyvíz- és a csapadékvíz-gerinchálózat építése;
 • Az Ybl Miklós utcai csapadékvíz-csatorna rákötése a Mártírok utcában épült új csapadékvíz-elvezető rendszerre;
 • A Veress Endre utca északi oldalán található víznyelők rákötése az új gerincvezetékre.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy április 19-én az önkormányzat döntött arról, hogy a Veress Endre utcában az elkészült rekonstrukciós munkálatokat követően a teljes északi oldali sáv is új aszfalt burkolatot kapjon a Tüzér utcától egészen az Ybl Miklós utcáig.

Ennek köszönhetően a beruházás végén a teljes szakasz mindkét sávjában új aszfaltburkolatot kap.

Annak érdekében, hogy hátralévő munkálatok, továbbá az új teljes északi hosszon történő aszfaltozás a lehető leggyorsabban és a legjobb minőségben tudjon elkészülni, az alábbi teljes szélességű útlezárásokra van szükség:

 • Május 18-án reggel 8 órától a Tüzér utca és az Ybl Miklós utca közötti szakaszon teljes útszélességben lezárják a Veress Endre utcát.

A lezárás következtében az alábbi csatlakozó utcák (a Veress Endre utcai csatlakozás miatt) zsákutcák lesznek:

 • Páfrány utca
 • Szőnyi Ottó utca
 • Bánki Donát utca
 • Berze Nagy János utca

A rendelőintézet parkolója május 27-ig csak a Berze Nagy János utca felől közelíthető majd meg.

A kivitelezés előrehaladásával az alábbiak szerint nyitják meg a teljes szélességben leaszfaltozott Veress Endre utcát:

 • I. ütem: A Tüzér utca (a felüljáró felhajtó ága) és a Páfrány utca közötti szakasz, továbbá a Páfrány utca megnyitása május 24-én 18 órától.
 • II. ütem: A Páfrány utca és a Szőnyi Ottó utca közötti szakaszt, továbbá a Szőnyi Ottó utcát is megnyitják, a Veress Endre utcából is elérhetővé válik a Rendelőintézet parkolója május 27-én 18 órától.
 • III. ütem: A Szőnyi Ottó utca és Bánki Donát utca közötti szakaszt, továbbá a Bánki Donát és a Berze Nagy János utcát is megnyitják május 30-én 18 órától.
 • IV. ütem: A Szőnyi Ottó utca és az Ybl Miklós utca közötti szakasz június 15-én 18 órától.

A fenti korlátozások miatt, a lezárt területeken a gépjármű forgalom nem megengedett, kerülőút az alábbiak szerint biztosított:

 • Az Ybl Miklós utcában a kétirányú közlekedés a kivitelezés során biztosított lesz.
 • Az I–II–III–IV. ütem kivitelezése alatt a területet elkerülni nyugati és keleti irányból is az Ybl Miklós út – Építők útja – Tüzér út útvonalon lehet.

Az Uránváros irányú Műjégpálya, továbbá mindkét irányba a Szőnyi Ottó utca, rendelő elnevezésű autóbuszmegállók a kivitelezés során, május 18-ától június 15-éig nem használhatók, az autóbuszok a térképen jelzett terelőútvonalon közlekednek majd, ahol a Kulturális Központ megállóhelyen mindkét irányban, továbbá Uránváros felé a Mecsek Áruház posta előtti megállóhelyen megállnak.